Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El nou rector de la UPC reivindica la universitat pública “com va dir Nelson Mandela: L’educació és l’arma més potent per canviar el món”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

equip rectoral upc

 

Fossas reivindica la universitat pública i diu que basarà el seu govern en “impulsar la transparència i la participació”

 El nou rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas, ha reivindicat aquest dilluns la universitat pública, “i en particular l’UPC”, i assegurat que basarà el seu govern en “impulsar la transparència i la participació”, així com replantejar la relació de la universitat amb les entitats participades. En la seva presa de possessió, on també hi ha assistit el conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Fossas ha recordat el “dret universal a l’ensenyament” i ha dit que vol fer una promoció externa de la universitat i fomentar aliances entre universitats nacionals i internacionals. Fossas també ha destacat que la inversió dels governs català i espanyol s’ha reduït en un 30% des del 2009.

 

 El catedràtic d’Automàtica i doctor en Matemàtiques Enric Fossas ha pres possessió com a rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en els pròxims quatre anys, després de ser proclamat el 19 de novembre. Fossas ha assumit el lideratge del centre després que obtingués el 57,424% de les votacions a la segona volta de les eleccions del 13 de novembre.

 Enric Fossas lidera des del 1994 el grup d’investigació Aces de Control Avançat de Sistemes d’Energia, i ha desenvolupat investigacions en sistemes d’estructura variable, concretament, en sistemes commutats amb aplicacions en l’electrònica de potència, i ha estat director del departament de Matemàtica Aplicada i Telemàtica del 1993 al 1999, i de l’Institut d’Organització i Control de Sistemes Industrials (2003-2009) de la UPC.

 Ha dirigit nou tesis doctorals en programes de Matemàtica Aplicada, Enginyeria Electrònica i Automatització Avançada i Robòtica, i ha publicat uns cinquanta articles en revistes científiques i fet un centenar de ponències en congressos internacionals.

 

Discurs integra del nou Rector en la seva presa possessió….. CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere