Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Fundació Pere Tarrés i la Fundación Vodafone España formaran a persones més grans de 55 anys en l’ús de tauletes tàctils i smartphones

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’objectiu de la iniciativa és apropar l’ús de nous dispositius mòbils a aquest col·lectiu. S’impartiran 30 tallers de diversos nivells de coneixements informàtics, 15 xerrades i 10 monogràfics.

 La Fundación Vodafone España i la Fundació Pere Tarrés formaran a més de 600 persones més grans de 55 anys en l’ús de tauletes tàctils ismartphones en entorns reals tan dintre com fora de l’aula. 

 L’objectiu és que els alumnes sàpiguen utilitzar els nous dispositius mòbils en llocs públics i aprenguin per exemple com connectar-se a una xarxa wifi en un centre públic o en una biblioteca, navegar a través de la seva tauleta, com aprofitar les funcionalitats del seu smartphone o com gestionar els seus propis comptes en xarxes socials, entre altres.

 La iniciativa comprèn la formació de 600 alumnes entre els mesos de novembre de 2013 i març de 2014. S’impartiran 30 tallers de 20 hores de durada sobre usos qüotidians d’internet i informàtica a més de 15 xerrades i 10 tallers monogràfics. La formació es dividirà en diversos nivells de coneixement, des del més bàsic a l’avançat. L’ensenyament tractarà l’ús de cercadors, les xarxes socials, l’enviament de correus electrònics, la fotografia digital, l’e-administració, la seguretat a internet i l’ús de dispositius mòbils (smartphone o tauletes tàctils), etc.

 “Cada cop és més comú realitzar la majoria de gestions a través d’internet, ja sigui buscar destinacions de viatges, sortides d’oci, comprar articles de roba o calçat… així com petits tràmits a través  de l’administració electrònica” afirma Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés. I afegeix “no obstant, per moltes persones que no estan familiaritzades amb l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), aprendre informàtica o com utilitzar un ordinador pot resultar quelcom avorrit”.

 “Des de la Fundación Vodafone estem encantats de col·laborar en aquest projecte ja que som conscients de la importància que les TIC tenen per a tots els sectors de la societat i en especial pels grups vulnerables. Aquest tipus d’iniciatives de formació són fonamentals per a reduir la bretxa digital que existeix en el col·lectiu de persones grans” afirma Santiago Moreno, director de la Fundación Vodafone España.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere