Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’any Espriu arriba al Regne Unit amb un Simposi Internacional sobre el poeta català

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 L’Institut Ramon Llull, juntament amb la Universitat de Cambridge i el Centre for Catalan Studies de  la  Queen Mary University de Londres, organitzen l’esdeveniment més destacat en l’àmbit acadèmic de l’exterior dins les activitats de l’Any Espriu. Es tracta del Simposi Internacional sobre Salvador Espriu que tindrà lloc el 29 de novembre (Cambridge) i el 30 (Londres).

El simposi s’ha gestat gràcies a la tasca d’un comitè científic integrat per Dominic Kewon, responsable dels estudis catalans de la Universitat de Cambridge; Brad Epps, catedràtic també a Cambridge i responsable durant molts anys dels estudis catalans a la Universitat de Harvard; i Jordi Larios, director del Centre for Catalan Studies de la Queen Mary University de Londres.

La jornada inaugural, que tindrà lloc a Cambridge, comptarà amb les intervencions del director de l’IRL, Àlex Susanna, el degà de la Facultat de Llengües Modernes i Medievals de Universitat de Cambridge, Ian Roberts; i la  presidenta del Fitzwilliam College, Nicky Padfield. La conferència inaugural, “A Sense of Place, a Sense of Space: The Experience of Sinera”, anirà a càrrec de Gareth Walters, professor a la Universitat de Swansea i autor del llibre The Poetry of Salvador Espriu: To Save the Words. El Simposi també inclou una taula rodona a l’entorn de la traducció de l’obra d’Espriu, moderada per Helena Buffery, presidenta de l’Anglo-Catalan Society (ACS) i docent de la University College Cork, i que comptarà amb la participació de Bob de Nijs, Cyrus Cassells i Antonio Jiménez-Millán, traductors del poeta al neerlandès, a l’anglès i al castellà, respectivament. També intervindrà en aquesta primera jornada Montserrat Lunati (Universitat de Cardiff).

A l’endemà, obriran la sessió londinenca, Omar García, degà de la Facultat d’Humanitats i Ciències Socials de la Universitat Queen Mary de Londres, juntament amb Àlex Susanna. La sessió comptarà amb cinc ponències a càrrec de professorat d’universitats del Regne Unit que abordaran diversos aspectes de l’obra d’Espriu en un context europeu (Jordi Larios, Montserrat Roser, Javier Letrán, Jesús Villalta i Jordi Cornellà).

La conferència de clausura duu per títol ”Salvador Espriu and Music” i anirà a càrrec de Miquel Desclot, poeta i traductor, que aprofundirà en les relacions d’Espriu amb la música i l’atracció que l’obra del poeta ha exercit en diferents músics i compositors, entre els quals Joaquim Homs i Antón García Abril.

Precisament, aquest vincle musical amb Espriu serà el fil conductor del  recital poètic musical de cloenda del simposi. Per primera vegada s’interpretaran totes les cançons clàssico-contemporànies que s’han composat a partir de poemes d’Espriu i s’estrenaran dues cançons de García Demestres. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere