Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’investigador de la UPV Jaime Lloret, primer president espanyol del Comitè Tècnic Internacional d’Internet (ITC)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Jaime Lloret, professor i investigador en l’àrea de les telecomunicacions del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, ha sigut elegit president de l’Internet Technical Committee (ITC), organització d’àmbit mundial creada per la IEEE Communications Society i la Internet Society, les dues associacions que més han contribuït al desenvolupament d’Internet des del seu naixement.

 Lloret, que ocuparà el càrrec fins a l’any 2015, considera “un gran honor presidir aquest organisme, ja que, d’una banda, sóc el primer investigador espanyol que ha sigut seleccionat per a presidir aquest comitè i, d’altra banda, el fet d’haver rebut molts més vots que els altres candidats fa que senta un sòlid suport per a desenvolupar el càrrec”.

 L’investigador espanyol desplega l’activitat docent al Departament de Comunicacions de la UPV i la labor investigadora a l’Institut d’Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres (IGIC), situat al campus de Gandia. Les principals àrees acadèmiques d’interès per a ell són els protocols i algorismes de comunicació, les xarxes de sensors, les xarxes de distribució de vídeo, el protocol de televisió per Internet (IPTV), les xarxes d’àrea local sense fil i les noves estratègies educatives.

 Com a nou president de l’ITC, Lloret té clars els seus objectius: “A més de promoure nous estàndards relacionats amb Internet, la meua intenció és potenciar la investigació a través de la creació de congressos internacionals i revistes tècniques d’alt nivell”. Entre les seues activitats, l’ITC promou la investigació d’Internet i el desenvolupament empresarial de noves aplicacions en la xarxa. Així mateix, treballa en la creació i fixació d’estàndards per a Internet, el disseny òptim de les xarxes i el control dinàmic de la qualitat del servei.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere