Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Formació en gestió i recerca a la UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 image_large

 Avui i demà (10 i 11 de desembre), té lloc a l’aula capella de l’Edifici Històric el primer mòdul del Programa de formació en gestió i recerca a la Universitat de Barcelona, coordinat per Antoni Sans i Teresa Pagès, professors de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE), i adreçat als càrrecs intermedis de la UB i al professorat amb responsabilitats derivades de la direcció o coordinació de postgraus, màsters o grups de recerca. Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i Claudi Alsina, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, són alguns dels ponents de la primera sessió, que presidirà el rector, Dídac Ramírez.

 El programa complet es divideix en quatre mòduls. El primer és justament el mòdul de presentació (10 i 11 de desembre), en què el rector Ramírez explicarà la missió i els objectius d’aquesta activitat formativa, acompanyat de Teresa Pagès i Antoni Sans. El conseller Felip Puig, convidat a la primera sessió, reflexionarà sobre el paper de la universitat com a entitat estratègica. També hi participaran el professor de Teoria Econòmica de la UB Joan Tugores, per analitzar les claus de la universitat actual, i Claudi Alsina, que explicarà de quina manera el Consell Interuniversitari de Catalunya actua com a ens de coordinació entre la Generalitat i la universitat. Per la seva banda, Mariola Urrea, de la Universitat de la Rioja, parlarà de la governança de les universitats. La jornada es clourà amb una taula rodona al voltant de la gestió universitària.

 Dimecres, dia 11, es farà la segona part d’aquest mòdul, amb la participació de Gaspar Rosselló, vicerector de Política Acadèmica i Qualitat de la UB; Manel Viader, vicerector de Política Docent; Manuel Viladevall, vicerector de Professorat; Enric Canela, vicerector de Política Científica; Jordi Alberch, vicerector de Recerca, Innovació i Transferència; Gemma Fonrodona, vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística; Maria Callejón, vicerectora de Política d’Internacionalització; Isabel Miralles, secretària general, i el gerent de la UB, Víctor Gómez.

 El segon mòdul, dedicat a la recerca, tindrà lloc del 27 al 30 de gener del 2014. S’hi abordaran temes com ara els rànquings de recerca, els indicadors i l’avaluació dels projectes, així com el paper dels campus d’excel·lència internacional i del Parc Científic de Barcelona, i hi intervindran, entre d’altres, Salvador Maluquer, Joan Roca, Josep Samitier o Màrius Rubiralta.

 El tercer mòdul, sobre les eines per a la gestió, es farà del 3 al 6 de març del 2014 i hi participaran, entre d’altres, les professores Estrella Montolío i Victòria Girona, per parlar, respectivament, de la comunicació per a directius i del paper de la gestió en el perfil actual del professorat.

 Finalment, del 12 al 15 de maig s’abordarà la gestió estratègica de la Universitat en l’últim dels mòduls de què consta el programa. Els elements propis dels sistemes de qualitat universitària, la transferència de coneixement i la relació entre la universitat i la societat són alguns dels temes que s’hi tractaran.

 Cada mòdul (excepte el primer, que té una durada molt curta) implica activitats durant tres setmanes, de dilluns a dijous, intensives i programades en períodes com menys disruptius millor per tal d’afavorir la presència dels inscrits. Per a tots els mòduls es disposa de material de consulta, i tots tenen una clara voluntat pràctica. Es pensa en la idea de l’estudi de casos com a mecanisme adient i vehicle propici per compartir situacions i accions de gestió, tot i que no s’ha de descartar qualsevol altra oportunitat o possibilitat adequada als objectius fixats.♦

 

El programa complet de l’acte ….CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere