Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Creada la Clínica Jurídica de Drets Humans a la URV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’ha creat la Clínica Jurídica de Drets Humans per part d’un grup de professors del Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili, amb el repte de dur a terme experiències docents d’Aprenentatge Servei en l’àmbit dels Drets Humans.

 Recentment s’ha creat a la URV la Clínica Jurídica de Drets Humans. La iniciativa, d’un grup de professors i professores de diverses àrees de coneixement del Departament de Dret Públic, s’integra al moviment global de clíniques jurídiques, impulsat per universitats de tot el món amb l’objectiu de consolidar aquesta metodologia i promoure així la justícia social i el respecte als Drets Humans. N’és el responsable el professor Víctor Merino.

 La Clínica Jurídica de Drets Humans constitueix un espai d’aprenentatge en què els estudiants implicats posen en pràctica els coneixements prèviament adquirits, a través d’activitats en les que actuen com a juristes, estudiant i resolent casos pràctics reals plantejats per clients també reals, sota la supervisió de professors universitaris. Els clients o destinataris del servei són persones o col•lectius en situació de vulnerabilitat social o en risc de formar-hi part, o bé entitats o institucions, la finalitat de les quals sigui la consecució de l’interès general o comunitari.

 La Clínica Jurídica de Drets Humans promou així mateix l’actualització jurídica i la reflexió crítica al voltant dels drets humans entre el professorat del Departament de Dret Públic. L’activitat s’ha iniciat amb dos seminaris: un entorn la recent Sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans sobre l’anomenada “doctrina Parot” i un altre sobre l’Avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere