Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El sector del vi aposta per l’exportació, innovació i les noves tecnologies

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 El sector del vi té clar que el futur passa per augmentar les exportacions, invertir en innovació i en la utilització dels últims avenços tecnològics, segons han destacat diversos experts en la conferència ‘DezemberFest’ sobre enologia celebrada a la Universitat Abat Oliba CEU.

 A la sessió, van participar el periodista de vins i gastronomia Alfredo Peris, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, i la presidenta de l’Associació de les Gurmets de Catalunya, Belén Marrón.

 Olivella ha destacat que les denominacions d’origen són una garantia de qualitat, i la seva aposta per la promoció, ja que en el cas de la DO Penedès la inversió en promoció ascendeix al 70% del pressupost anual: “Les empreses petites que vulguin situar-se a l’àmbit del vi acaben tancant a menys que apostin per la qualitat i la territorialitat, amb franges de preu alt”.

 Marrón ha sostingut que el món del vi es troba en el seu millor moment des de principis del segle XX, i ha afirmat que “mentre que a tot Espanya han augmentat en un 11% les exportacions del vi, a Catalunya l’increment ha estat del 15%”, el que evidencia, segons la seva opinió, que l’exportació és el motor per sortir de la crisi.

 Per la seva banda, Peris ha subratllat que al món del vi li falta aproximar-se més a les persones i als mercats: “A Espanya tenim més hectàrees de vinya que França i Itàlia, i en canvi estem situats en el tercer lloc en producció”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere