Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Homenatge a Ferran Ferrer / UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El proper 19 de desembre, a les 10 h, l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres acollirà un acte en record de Ferran Ferrer, professor del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social desaparegut el 28 de juliol passat. L’acte, organitzat pel Departament, vol retre homenatge a qui va ser un dels principals impulsors de la renovació de l’avaluació educativa a Catalunya.

 Obrirà l’acte la intervenció del rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ferran Sancho, i hi parlaran a continuació Xavier Bonal, professor del Departament de Sociologia de la UAB; Luis María Naya, professor de la Universitat del País Basc; Jordi Sánchez exdirector de la Fundació Jaume Bofill.

 Tot seguit, es projectarà un vídeo i, després d’una pausa, l’homenatge continuarà a les 11,30 h, tindrà lloc la taula rodona “Ferran Ferrer, el compromís amb la gestió: departamanet, facultat i UAB. El professor, el company i l’amic”, on diversos professors de la Universitat glossaran la seva figura. Moderarà el debat la directora del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social, Fina Sala, i hi participaran Jaume Sarramona i Alba Castejón, del mateix departament; Joaquín Gairín, del Departament de Pedagogia Aplicada; Margarita Arboix, del Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia; i Maria Villanueva, del Departament de Geografia.

 Finalment, a les 13,15 h, a la Facultat de Ciències de l’Educació, s’inaugurarà una placa commemorativa a l’aula-seminari del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social, que portarà el nom de Ferran Ferrer.

Un referent del sector educatiu

 Ferran Ferrer era membre del Grup Interdisciplinari de Polítiques Educatives (GIPE) i expert de la Xarxa Europea de Ciències Socials (NESSE). Va ser director del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social i coordinador de les titulacions de Pedagogia i Educació Social a la UAB. La seva recerca va estar centrada en els aspectes comparatius i internacionals dels sistemes educatius. Va ser autor i coautor de més de vint-i-cinc llibres i cent articles en revistes especialitzades.

 Ferrer havia col·laborat amb diverses organitzacions internacionals, com la Unesco, l’Oficina Internacional d’Educació, l’Oficina d’Estats Iberoamericans, el Cedefop, el Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de Nacions Unides i el Consell d’Europa, entre d’altres. Va ocupar la presidència de la Societat Espanyola d’Educació Comparada (2002-2006) i va ser membre de diferents comissions d’avaluació de professorat (CNEAI, AQU).

 En diverses ocasions, Ferran Ferrer havia participat en el debat i l’anàlisi sobre l’estat de salut del sistema educatiu espanyol, arran la publicació de les Evaluaciones Generales de Diagnóstico que el Ministerio de Educación emet cada any basades en qüestionaris a estudiants de primària. També va dirigir diversos informes de la Fundació Jaume Bofill sobre l’estat de l’educació a Catalunya i sobre els resultats dels informes PISA.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere