Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els campus d’excel•lència internacional VLC/CAMPUS i Andalucía-TECH establiran un centre a Berkeley

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els rectors de la Universitat de València, la Universitat Politècnica, la Universidad de Sevilla i la Universidad de Málaga, juntament amb el coordinador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a la Comunitat Valenciana, han signat aquest divendres un memoràndum d’enteniment (o MOU per les seues sigles en anglès) amb la Universitat de Berkeley, per a l’establiment d’un centre internacional a Califòrnia.

 D’aquesta manera, els campus d’excel·lència internacional VLC/CAMPUS -integrat per la la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)- i Andalusia TECH -promogut per les universitats de Sevilla i Màlaga- han format una aliança amb la finalitat de crear un Centre Internacional Andalusia TECH – VLC/CAMPUS en la Universitat de Califòrnia en Berkeley (UCB). 

 Aquest centre, a més de suposar una connexió forta i estable amb la UCB, també constitueix la primera unió a Espanya entre dos campus d’excel·lència per a la realització d’activitats en xarxa. Està previst que la seu física estiga operativa durant l’any 2014 i que el pròxim curs es produïsca el primer intercanvi d’estudiants i investigadors. 

 Concretament, l’acord contempla tant l’administració del centre, com el marc de treball dels programes de mobilitat i programes conjunts que es realitzaran entre ambdós campus d’excel·lència i UCB. Les quatre universitats signatàries d’aquest acord reuneixen més de 160.000 estudiants de grau i postgrau i més de 10.000 investigadors. 

 Les activitats a desenvolupar inclouen seminaris, workshops i escoles d’estiu, que seran d’enorme importància per a l’enfortiment de la investigació, la transferència de coneixement i la seua internacionalització. Així mateix, donada la seua ubicació estratègica en Silicon Valley, tindrà un paper molt rellevant en la internacionalització de les spin-off nascudes en l’entorn universitari. 

 Aquesta actuació està finançada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports en el marc del programa Campus d’Excel·lència Internacional.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere