Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdG participa en un projecte europeu de recerca per tractar i reutilitzar els purins de porcs i vaques

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

e5ae6906-808d-428c-88ca-743b8832e039_b

La UdG participa en un projecte europeu de recerca de 3,8 milions d’Euros per tractar i reutilitzar de manera eficient els purins de porcs i vaques

 

 El ManureEcoMine, que compta amb la participació del grup LEQUIA de la UdG, és un dels 14 projectes de recerca de la convocatòria Environment 2013 del VII Programa Marc que tenen l’objectiu de construir una economia europea més eficient en recursos.

 A la Unió Europea els porcs i les vaques generen 1,27 milers de milions de tones de purins cada any, un volum equivalent a 500.000 piscines olímpiques i una font enorme de carboni orgànic i de nutrients sense explotar. El projecte ManureEcoMine (“Green fertilizer upcycling from manure: Technological, economic and environmental sustainability demonstration”) vol convertir aquest problema quantitatiu de gestió de residus en una gran oportunitat de recuperació i reutilització de nutrients.

 Així, durant 3 anys diverses tecnologies d’eficàcia provada en el sector del tractament d’aigües residuals es combinaran a escala de planta pilot en diferents configuracions de procés per a demostrar el seu potencial tecnològic i mediambiental a l’hora de valoritzar purins de porcs i vaques. El resultat final: fertilitzants concentrats, flexibles i d’alt valor afegit que poden ser aplicats a la producció agrària intensiva en zones deficitàries en nutrients.

 Coordinat pel Laboratory of Microbial Ecology and Toxicoly de la Universitat de Ghent i amb un pressupost de 3,8 milions d’Euros, el ManureEcoMine és un dels 14 projectes de recerca de la convocatòria “Environment 2013” del VII Programa Marc que tenen l’objectiu de construir una economia europea més eficient en recursos. Compta amb la participació de 5 institucions de recerca i 6 empreses d’Holanda, Bèlgica, Àustria, Espanya i Alemanya. Un consorci potent i amb àmplia experiència entre el qual s’hi troba un equip del Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental (LEQUIA) dirigit pel Dr. Jesús Colprim. El Kick Off Meeting ha tingut lloc a Ghent (Bèlgica) el 7 i 8 de novembre d’enguany.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere