Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El projecte Aristos Campus Mundus 2015, obté la renovació del segell de Campus d’Excel•lència Internacional / URL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

aristo gran

El projecte Aristos Campus Mundus 2015, promogut per les universitats de Deusto, Comillas i Ramon Llull, obté la renovació del segell de Campus d’Excel·lència Internacional

 

 La coordinadora del projecte, Anna Berga, secretària general de la URL i secretària de l’Associació Aristos Campus Mundus 2015, ha mostrat la seva satisfacció i ha destacat “tant el rigor de l’avaluació de la comissió internacional com el resultat”. Aquest fet posa de relleu l’alt nivell de progrés del projecte ACM 2015, demostra la seva consolidació i suposa un estímul per continuar avançant en els objectius marcats per al futur.

 La Comissió Internacional d’Avaluació del Campus d’Excel·lència, presidida pel secretari general d’Universitats del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, i formada per experts de reconegut prestigi internacional, ha comunicat l’avaluació favorable com a Campus d’Excel·lència Internacional (CEI) del projecte Aristos Campus Mundus 2015 (ACM 2015), promogut per les universitats de Deusto, Comillas i Ramon Llull, després d’haver seguit el procés d’avaluació de l’execució del projecte en el període 2011-2013.

 L’acta de resolució dels projectes CEI que han concorregut a la convocatòria d’avaluació 2013, ha estat publicada avui pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport durant la sessió del Consejo de Universidades. Dels 26 projectes presentats, ACM 2015 és un dels dos únics en tot l’Estat espanyol promoguts per universitats privades que han obtingut el reconeixement CEI i destaca per la seva qualificació d’alt nivell de progrés.

 ACM 2015 és l’agregació estratègida de tres universitats d’iniciativa social ―la Universidad de Deusto, la Universidad Pontificia Comillas i la Universitat Ramon Llull― que s’estèn, mitjançant un acord de cooperació estratègica avançada, a Georgetown University, Boston College i Fordham University, amb l’objectiu de progressar en el camí cap a l’excel·lència.

 El projecte ACM 2015 va obtenir l’any 2011 la qualificació de Campus d’Excel·lència Internacional en la categoria d’àmbit regional europeu en la convocatòria del Ministeri d’Educació, i aconsegueix l’any 2013 la renovació del segell de qualitat amb l’informe favorable de la comissió internacional d’avaluació.

                    Principals resultats 2011-2013

 En el període 2011-2013, ACM 2015 ha avançat de manera satisfactòria en els seus objectius, i ha aconseguit un elevat grau de compliment de les fites del projecte, tal i com demostren els indicadors obtinguts i confirma la decisió de la comissió internacional d’avaluació.

 En aquest sentit, la coordinadora del projecte, Anna Berga, ha subratllat que “estem especialment satisfets pel reconeixement rebut pel progrés de l’àrea de recerca i la seva internacionalització, que ha obtingut un 73 per cent d’augment de les publicacions indexades i la generació de 34 projectes interuniversitaris d’àmbit nacional i 22 de caràcter internacional, entre altres”. Així mateix, la comissió internacional ha destacat com a fortalesa la bona governança del projecte i la seva vinculació a les comunitats universitàries respectives.

 En relació a l’àmbit de sostenibilitat i responsabilitat social universitària, la coordinació del projecte remarca que “valorem el reconeixement rebut a l’important esforç realitzat per a la millora de l’accessibilitat i sostenibilitat dels nostres campus, amb més de 30 actuacions en estructures i infrastructures enfocades a la millora de l’accessibilitat i sostenibilitat, l’organització de trobades i jornades que han propiciat un marc de treball conjunt en aquest àmbit o la consolidació de Bizkailab com a pol de coneixement, desenvolupament, innovació i transferència”.

 ACM 2015 ha impulsat un alt grau d’internacionalització de les aules, amb apostes com la participació conjunta en fires internacionals, la contractació de professionals especialitzats i amb experència en la promoció internacional, la capacitació en la competència lingüística i la mobilitat de les comunitats universitàries, la incorporació de talent als claustres i equips, la major presència en xarxes, fins i tot amb lideratge en alguns casos, i el desenvolupament de l’agregació internacional.

 En l’àmbit docent, s’ha produït la creació de set titulacions conjuntes, de les quals destaquen tres doctorats de rellevància internacional, així com la realització de jornades interuniversitàries en innovació docent i en qualitat, que permeten consolidar i millorar el model pedagògic d’excel·lència, basat en competències i valors.

 Finalment l’equip que ha coordinat el projecte conclou que “ens reafirma en valorar aquest primer període d’execució del projecte ACM 2015 com una fase de consolidació de l’agregació com a entitat estable i flexible, capaç de coordinar l’activitat de les tres universitats integrants, generant i implementant estratègies i actuacions conjuntes de gran valor afegit per a les tres institucions”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere