Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdG i la Diputació de Girona juntes per difondre informació i millorar el coneixement sobre la UE

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

01_UE_EU

Ambdues institucions signen un conveni de col·laboració per tal de sumar esforços i no duplicar actuacions en la difusió de qüestions relacionades amb la Unió Europea. El Centre Europe Direct de la Universitat de Girona esdevé un punt de referència.

 La Universitat de Girona (UdG) va posar en marxa l’Europe Direct Girona, un punt d’informació sobre els aspectes relacionats amb la Unió Europea obert al conjunt de la ciutadania. L’Europe Direct Girona, amb seu a l’edifici Jaume Casademont del Parc Científic i Tecnològic, forma part de la xarxa d’informació -iniciada el 2003- que actualment s’estén als 28 actuals Estats membres, i ha estat concedit per la Comissió Europea a través de la Direcció General de Comunicació. L’Europe Direct Girona és el primer centre d’aquestes característiques que es posa en marxa en una Universitat a Catalunya.

 Recentment, la UdG i la Diputació de Girona han signat un conveni per tal que les activitats de difusió de la Unió Europea es facin de manera conjunta i han decidit que serà l’Europe Direct Girona el centre que vehicularà la informació i les activitats. Entre les accions que es duran terme destaquen els programes de formació per a joves als centres d’educació secundària i al personal de l’administració, la difusió de les possibilitats de mobilitat de professionals en el mercat interior, i l’assessorament en totes les qüestions que la ciutadania es plantegi.

             Amb el suport del Centre de Documentació Europea de la UdG

 La UdG va posar en marxa el 1995 el Centre de Documentació Europea (CDE), un punt d’informació adreçat principalment a la comunitat universitària per donar suport a aspectes docents i de recerca relacionats amb la UE.

 Amb la concessió d’aquest nou centre, per un període de 5 anys renovables i amb una dotació econòmica de 22.000 euros per al 2013, aprofitant el bagatge del CDE, es podrà treballar de manera més eficient en la difusió, la divulgació i l’apropament de la Unió Europea al conjunt de la ciutadania.

 L’Europe Direct Girona, juntament amb el Centre de Documentació Europea, pretenen ser la finestreta única sobre temàtica europea a les comarques de Girona, que a grans trets, informa i sensibilitza la ciutadania en aquest àmbit, promou el debat, en millora el coneixement, forma professionals i joves, i explica les possibilitats que ofereix el mercat interior de la UE.

 La directora del centre, Mariona Illamola Dausà, ha explicat que el 2013 és l’any de la ciutadania europea, i és per això que el centre pretén “donar a conèixer els drets que tenim com a ciutadans europeus i com podem influir i participar en la vida i desenvolupament de la Unió Europea”.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere