Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El CTNS i la URV participen en un estudi que evidencia els efectes beneficiosos per la salut d’un extracte de cresta de gall

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Centre Tecnològic de Nutricio i Salut i la Universitat Rovira i Virgili (URV) participen en un estudi que evidencia els efectes beneficiosos per la salut d’un extracte de cresta de gall. És una innovació mundial, que es comercialitzarà amb la marca “Mobilee” i serveix per a preservar la salut de les articulacions.

 

 La Comissió Europea ha aprovat aquest nou ingredient saludable que podrà comercialitzar l’empresa Bioibérica, de complements alimentaris i salut animal. L’extracte de cresta de gall es podrà incorporar a productes làctics de consum diari, com ara la llet, el iogurt o el formatge fresc. Aquest és el primer dels anomenats “Novel foods” -aliments o ingredients que no han estat utilitzats de manera extensiva per al consum humà- que s’ha aprovat a l’Estat espanyol.

 Durant cinc anys la companyia ha dut a terme estudis d’eficàcia, estabilitat, seguretat i toxicitat de l’extracte de cresta de gall –ric en àcid hialurònic- en col•laboració amb diverses universitats, hospitals i centres d’investigació, entre ells el CTNS i la URV, amb la col•laboració de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, integrants del clúster de Nutrició i Salut AINS. Per part de l’hospital reusenc ha participat a la recerca el Servei de Fisioteràpia.

 Al CTNS es va realitzar un estudi nutricional aleatori per valorar l’eficàcia i la seguretat d’un iogurt desnatat suplementat amb aquest nou producte, “Mobilee”. Uns pacients es van prendre el producte que contenia aquest suplement i altres, sense l’extracte. Posteriorment es van valorar els seus efectes en la funció articular, l’evolució ecogràfica i la qualitat de vida dels adults amb gonàlgia –dolor al genoll- de baixa intensitat. Hi van participar 80 persones voluntàries d’entre 20 i 70 anys i els resultats de l’estudi han format part de l’evidència científica que ha presentat l’empresa en la sol•licitud del seu Novel Food. Els resultats determinen que és un producte segur i estable, que no altera ni l’olor ni el sabor de l’aliment en el qual s’incorpora i que pot ser beneficiós per a preservar la salut de les articulacions.

 Es calcula que a Europa hi ha més de 15 milions de persones d’entre 40 i 65 anys actives que pateixen dolors de les articulacions. Als Estats Units, arriben als 19 milions de persones que es podrien beneficiar de productes que continguin aquest ingredient.

 En els diferents estudis realitzats també hi ha participat la UAB, la Universitat de les Illes Balears, l’Hospital Clínic i l’Institut Poal de Reumatologia de Barcelona, l’Institut d’Investigació en Ciències de l’Alimentació (CSIC), el Henry Ford Health System de Detroit i el Miami Research Center de Florida (EUA).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere