Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El ComLoc 2013 debat sobre la crisi del sector públic audiovisual i el tancament de RTVV / UJI

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Vicent Climent: «Amb la desaparició de RTVV hem perdut una eina de cohesió social»

 El Congrés de Comunicació Local (ComLoc) va obrir la seua XII edició amb la presència del rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, acompanyat del catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat Javier Marzal, i de José Luis Valencia, director de El Periódico Mediterráneo de Castelló. 

 Des de la tribuna es va mostrar un complet i unànime desacord amb el tancament de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i es va exposar la necessitat de construir un esperit crític enfront dels esdeveniments que estan ocorrent. El rector de l’UJI va deixar constància en la seua intervenció inaugural que «hi ha hagut gran desafecció del public jove amb RTVV, però no així de la població major que sí era una fidel seguidora de la programació». En aquest mateix sentit, també va assenyalar que «tots els ciutadans hem de debatre sobre què és el que ens ha portat fins a ací i quines són les solucions». Per la seua banda, José Luis Valencia, director de El Periódico Mediterráneo, va sostenir que «Canal 9 ha estat durant 24 anys en l’ideari comú dels ciutadans sent un motor d’informació per a la societat valenciana». Per la seua banda, el director del departament de Comunicació Audiovisual de l’UJI, Javier Marzal, també va tenir paraules per parlar de la magnitud del tancament en ser un fet que «atempta contra els serveis públics». Així mateix, va apuntar que «molt s’ha parlat en tertúlies televisives sobre la plantilla sobredimensionada de l’ens, però sense atendre a dades objectives i reals; una mentida repetida moltes vegades, sembla que acaba sent veritat».

 Ramón Zallo, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat de País Basc (UPV), va ser el ponent encarregat d’arrancar el congrés sobre RTVV. En la seua conferència titulada «Raons i implicacions de la crisi de RTVV: pensar el futur», va repassar des de diferents perspectives com s’havia arribat a la situació actual del tancament de l’ens públic. En la seua opinió, cada govern ha anat afeblint de forma sistemàtica l’entitat mitjançant l’acumulació de deute i de despeses desorbitades. 

 Per la seua banda, Juan Carlos Miguel de Bustos, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat del País Basc (UPV), va dictar una ponència sota el títol «Evolució i crisi del model públic de proximitat», centrada en la necessitat de comptar amb televisions autonòmiques i de com la seua evolució ha anat minvant gradualment en albergar pràctiques innecessàries i errònies, tals com la massiva externalización de les produccions. De Bustos va assegurar que aquestes circumstàncies «dificulten la creació d’un teixit empresarial relacionada amb la regió».♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere