Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València reduirà el pressupost de 2014 un 1,05% respecte dels comptes d’enguany

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Universitat de València reduirà el pressupost de 2014 un 1,05% respecte dels comptes d’enguany. El proper exercici, la institució acadèmica ingressarà i gastarà 319.613.097 euros (en 2013 foren 323.001.760). Serà el sisé any consecutiu de retallades, tal com ha explicat el gerent, Joan Oltra, davant del Consell de Govern. El Consell Social haurà d’aprovar el projecte presentat aquest dimarts.

 El pressupost de 2014 serà semblant al de l’any 2006, mentre els costos han continuat incrementant-se en aquests darrers vuit anys . En conseqüència, la reducció real de recursos disponibles és molt superior a la disminució nominal.

 D’acord amb les previsions, la subvenció de la Generalitat serà l’any proper de 225.870.734 euros (1,04 milions menys que en 2013). Aquesta reducció contrasta amb el pressupost global de la Generalitat, que s’incrementarà en un 6,2% en 2014.

 També s’espera recaptar menys per taxes acadèmiques, a causa del descens del nombre de crèdits dels quals es matricula l’estudiantat. Així, la previsió és ingressar per aquest concepte 55.395.000 euros, un 3,17% menys que l’any 2013.

 En l’apartat de despeses, en les corresponents a les nòmines de personal es preveu una reducció del 0,45% (i se situarà en 208.898.463 euros). Serà un nou any de congelació salarial per als funcionaris i d’impossibilitat de cobrir les baixes per jubilació.

 També es preveu una reducció d’un 1’58% de les despeses de funcionament ordinari, i per tal d’aconseguir-lo la Gerència ha demanat a les unitats de gestió reduir la despesa un 5%.

 La Gerència preveu per a l’any que ve noves tensions de tresoreria, causades per la forma de rebre les mensualitats ordinàries des de la Generalitat, i per això ha consignat una quantitat similar a la de 2013 (3,44 milions).

 En el projecte de pressupost de la Universitat no es preveu cap aportació de la Generalitat destinat a amortitzar el deute antic, derivat del Conveni de 2008.

 També s’ha aprovat que cadascun dels candidats i les candidates que es presenten a les eleccions a Rectorat rebrà un màxim de 3.000 euros per a finançar la seua campanya electoral.

 Increment de les places de Medicina a Espanya

 D’altra banda, el Consell de Govern ha fet seu un document aprovat per la Junta de Centre de la Facultat de Medicina i Odontologia sobre el mapa d’aquesta titulació. El degà, Federico Pallardó, ha expressat la preocupació per l’increment desmesurat en tot Espanya de centres amb estudis de Medicina, especialment en universitats privades. D’acord amb les dades oferides per Pallardó, Espanya és el tercer país del món en facultats de Medicina.

 Esteban Morcillo, en la Comissió Permanent de la CRUE

 Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València, ha estat reelegit com a membre de la Comissió Permanent de la CRUE, en qualitat de vocal primer, tal com ha informat el mateix rector al Consell de Govern. Manuel José López, rector de la Universidad de Zaragoza, és el nou president de la CRUE, segons es va decidir en la darrera assemblea general, celebrada a Málaga. Els vicepresidents són Francesc Xavier Grau i Vidal, rector de la Rovira i Virgili, i Marcos Sacristán, rector de Valladolid. La resta de vocals són Antonio Ramírez de Arellano, rector de Sevilla; José María Sanz, rector de l’Autònoma de Madrid; i Iosu Zabala, rector de la Mondragón Unibertsitatea.

 Condol institucional

 En el seu informe, el rector Esteban Morcillo, ha expressat el condol institucional per la mort, en les últimes setmanes, de Francisco de la Montaña Peña, del Servei Tècnic i de Manteniment en la Unitat de Burjassot-Paterna; Manuel Ardit Lucas, catedràtic d’Història Moderna jubilat; Francisco Egea Bombarelli, antic gerent de la Universitat; i Federico Pallardó, exprofessor de la Universitat i pare de l’actual degà de la Facultat de Medicina i Odontologia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere