El grup Neoma firma un conveni de col•laboració amb Laboratoris Dr. Esteve / UdG
El grup de recerca en Anatomia Clínica, Embriologia, Neurociència i Oncologia Molecular (NEOMA) del Departament de Ciències Mèdiques de la Universitat de Girona ha signat un conveni de col·laboració amb Laboratoris Dr. Esteve (Esteve Training Pro) per desenvolupar ensenyaments.
El grup de recerca en Anatomia Clínica, Embriologia, Neurociència i Oncologia Molecular (NEOMA) del Departament de Ciències Mèdiques ha signat un conveni de col·laboració amb Laboratoris Dr. Esteve (Esteve Training Pro) per desenvolupar ensenyaments d’especialització i activitats especifiques de formació continuada per a metges de diferents especialitats.
La formació està focalitzada en l’àrea de l’anatomia clínica i quirúrgica i la seva aplicació en la millora i innovació en l’aprenentatge de diferents procediments invasius i tècniques medicoquirúrgiques. Aquestes tècniques tenen en comú que necessiten un coneixement precís de l’anatomia per poder ser realitzades amb les majors possibilitats d’èxit. Fins a aquest moment, s’han desenvolupat tallers de tècniques d’infiltració articular, tallers d’accessos vasculars ecoguiats i tallers d’artroscòpia bàsica.
Aquest tipus de tallers es duen a terme en el Laboratori d’Anatomia Humana de la Facultat de Medicina de la UdG, sota la coordinació del Dr. Francisco Reina i la col·laboració, en la seva execució, de la Dra. Anna Carrera i el Dr. Joan San. El Dr. Reina assegura que el conveni amb Laboratoris Dr. Esteve “obre tot un ventall de possibilitats per a la formació de postgrau en la Facultat de Medicina de la UdG, en què els professionals de diferents especialitats medicoquirúrgiques perfeccionen les seves capacitats en les intervencions terapèutiques que requereixen un coneixement anatòmic molt precís”.
En els tallers, els alumnes utilitzen preparacions anatòmiques i models reals procedents de donants voluntaris del cos a la ciència, preparats pel professorat, que permeten una simulació molt propera a la situació real amb la qual es troben diàriament els professionals de la medicina. En aquest sentit, el Laboratori d’Anatomia Humana disposa també d’òrgans plastinats que representen un valor afegit en el procés de formació, perquè permeten fer les pràctiques amb un nivell de precisió molt elevat. Els models plastinats i la resta de preparacions faciliten la observació directa de les relacions i referents anatòmics, i permeten la col·laboració entre experts clínics i el professorat de ciències mediques bàsiques.♦