Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Manuel Castells advoca per crear una “xarxa global d’universitats / UOC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20131218182453_500

 El sociòleg Manuel Castells ha advocat per crear una “xarxa global d’universitats”, i ha qualificat de fonamental aconseguir un model d’interdisciplinarietat acadèmica, ha informat la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en un comunicat.

 Ho ha dit al I Simposi Internacional d’Investigació de la UOC, que ha estat inaugurat (18/12/2013) pel conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, i el rector del centre Josep A. Planell, a més de tenir la presidenta del Consell Europeu d’Investigació (ERC, en anglès), Helga Nowotny; la exrectora de l’Open University del Regne Unit, Brenda Gourley, i el professor d’Educació i Economia de la Universitat de Stanford, Martin Carnoy, entre d’altres.

 Castells ha apostat per universitats més autònomes i flexibles que s’adaptin de manera ràpida als canvis, i ha criticat els buròcrates, ha dit, dels sistemes polítics: “M’agrada que el rector tingui poder perquè significa que la UOC és una universitat moderna”.

 Tot i això, s’ha mostrat partidari de la participació dels estudiants per millorar la governança dels centres, la contribució dels quals és “essencial”; ha defensat l’espai de llibertat que suposa la universitat, i ha fet una crida a protegir el sistema universitari dels mercats i els governs.

 La responsable del Consell Europeu d’Investigació ha destacat la independència política del seu organisme, que té el compromís de la Comissió Europea de no interferir en el seu treball, ja que té la responsabilitat de “seleccionar els millors”, i ha afegit que el repte més important és convèncer als responsables polítics que la investigació és el futur.

 En el simposi, al qual han assistit unes 200 persones, s’han presentat fins a 162 projectes d’investigació i innovació que es realitzen en la UOC, 156 pòsters dels diferents projectes i 49 presentacions ‘flaix’.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere