Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les empreses Exos Solutions, Eye 2021 i la UPV

Notícia anterior
Notícia posterior

UPV

La Universitat Politècnica de València  s’incorpora com a sòcia a les empreses derivades Exos Solutions i Grupo Eye 2021, sorgides del CIGEP-UPV i el CITG-UPV, respectivament

 La Universitat Politècnica de València s’ha incorporat en qualitat de sòcia a les empreses derivades Exos Solutions SL i Grupo Eye 2021 SL, sorgides del Centre d’Investigació en Gestió i Enginyeria de la Producció (CIGEP) i del Centre d’Investigació en Tecnologies Gràfiques (CITG) de la UPV, respectivament.

 Promoguda pels investigadors del CIGEP Raúl Poler i Ángel Ortiz, Exos Solutions SL compta entre els seus socis fundadors amb la mateixa UPV. La seua activitat se centra en la investigació, el desenvolupament i la innovació mitjançant la prestació de serveis de consultoria per a la millora dels processos de gestió i presa de decisions en empreses i organitzacions.

 Per al desenvolupament de la seua labor, Exos Solutions SL farà ús de la tecnologia DGRAI, desenvolupada al llarg de 20 anys al CIGEP-UPV i que inclou un programari de modelatge, anàlisi i simulació dels processos de presa de decisions (sistemes de decisió) de qualsevol organització o grup d’organitzacions. Aquest programari està sent utilitzat també per l’empresa Ericsson Mobile Communications i la Universitat de Linköping (Suècia).

 

Grupo Eye 2021 SL

 Per la seua banda, Grupo Eye 2021 SL -constituïda el 2012- és una empresa promoguda pels investigadors del CITG Guillermo Peris i Víctor Santiago, juntament amb l’empresari xinès Zouqun Cai. La seua activitat se centra en el desenvolupament i la integració d’aplicacions per a ajudar les persones cegues o amb deficiències visuals per mitjà de tecnologia avançada.

 El seu producte de referència són les ulleres EYE21, un dispositiu que ajuda les persones invidents a detectar obstacles, reconèixer les persones, trobar objectes i llegir. Fruit de més de deu anys d’investigació, transformen en sons les imatges captades per dues càmeres de vídeo.

 Tal com explica Guillermo Peris, “el so ajuda les persones cegues a saber si enfront d’elles hi ha objectes estàtics o mòbils que puguen creuar-se en el seu camí. Les ulleres estan connectades a un microordinador que processa les imatges i a uns auriculars que l’usuari porta posats”.

 A més, els investigadors de la UPV han desenvolupat aplicacions específiques per a altres àmbits, com per exemple l’atletisme, i estan treballant en l’actualitat en nous models per a altres esports com l’esquí o l’automobilisme.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere