Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Esteban Morcillo i Vicent J. Martínez, candidats al Rectorat de la Universitat de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els catedràtics Esteban Morcillo i Vicent J. Martínez han presentat aquest dijous, dia 9 de gener, les seues respectives candidatures per a les eleccions a Rector de la Universitat de València. Les votacions seran el 20 de febrer, i la campanya electoral arrancarà el dia 5 de febrer. Els candidats tenen de termini fins al 24 de gener per a presentar a la Junta Electoral els seus programes i els seus equips.

 esteban

 Esteban Morcillo Sánchez (València, 1951), catedràtic de Farmacologia de la Facultat de Medicina i Odontologia, és rector de !a Universitat de València des de la seua elecció l’any 2010. Actualment és membre de la Comissió Permanent de la CRUE. Llicenciat i doctor en Medicina per  la Universitat de València, s’ha format també als Estats Units (John Hopkins University, University of Michigan) i Regne Unit (University of Strathclyde). 

 Ha estat vicerector d’Investigació i Doctorat a la Universidad de Alcalà. En la Universitat de València ha estat degà de la Facultat de Medicina i Odontologia; Delegat del Rector per la Docència en Centres Assistencials, i Vicerector d’Investigació i Política Científica. 

 Membre de comités editorials de revistes científiques, és autor de prop de  200 publicacions internacionals, nombrosos capítols i llibres en els àmbits de la Farmacologia, la Medicina i l’Odontologia. És acadèmic de número de la Reial Acadèmica de Medicina de València. Entre d’altres distincions va obtindre, l’any 2001, el premi Galien d’Investigació en Farmacologia. Té acreditats sis sexennis investigadors i sis quinquennis docents, el màxim que es pot aconseguir.

 images

 Vicent J. Martínez (València, 1962) és llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de València, amb premi extraordinari. Va realitzar la seua tesi a Copenhaguen i va obtindre el doctorat en la UV en 1989, per la qual li va ser atorgat el Premi Eduard Fontserè. Professor titular d’Astronomia i Astrofísica en la Universitat de València des de 1991, i catedràtic des de 2009, va ser director de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València durant 11 anys. La seua activitat docent li ha valgut el Premi a l’Ensenyament i Divulgació de la Física 2011 de la RSEF i la Fundació BBVA.

 Investiga sobre la formació i la distribució de les galàxies. Ha publicat més de 70 articles en revistes internacionals, i és autor de dos llibres de text universitaris. Ha assistit com a ponent a nombrosos congressos internacionals, realitzat estades d’investigació en centres de Suïssa, França, Holanda, Dinamarca, Itàlia i el Regne Unit, i impartit seminaris en universitats de tot el món.

 Creu en la importància de transmetre la ciència a la societat. Per açò ha impulsat iniciatives com ‘L’Aula del Cel’. Ha oferit més d’un centenar de xarrades de divulgació, publicat nombrosos articles en periòdics, i creat el portal web de divulgació Conec.es. Per aquesta tasca ha rebut el Premi José María Savirón 2013.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere