Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El projecte “Close to the body” possibilita a l’ESDi a participar al concurs de Samsung a la “Mercedes-Benz Fashion Week”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

img_2566-2-

 El prototip “Sound Embracers” del projecte “Close to the body” ha estat el motiu pel qual l’Escola Superior de Disseny ESDi  -Centre adscrit a la Universitat Ramon Llull- participarà al concurs que Samsung ha programat en el marc de l’Ego del Mercedes-Benz Fashion Week Madrid (14-18 de febrer). El projecte és un maxi coll de teixit de punt que integra sensors elàstics i altaveus que creen una interfície que permet crear sonoritat.

 A partir d’aquest wearable (terme anglès propi de la informàtica que designa un tipus de tecnologia prou petita com per portar-la damunt) la Unitat de Tendències i Moda de l’ESDi, junt amb els alumnes residents de tercer i quart curs ha definit una mini col·lecció de 5 peces per presentar al concurs “Samsung Ego Innovation Proyect” que premiarà al projecte guanyador amb una beca de 10.000 euros pel desenvolupament del projecte. La col·lecció juga amb part dels moviments quotidians que utilitzem al vestir-nos (per exemple baixar o pujar una cremallera) per tal de crear el disseny d’interacció.

 “Samsung EGO Innovation Project” és un certamen a escala estatal destinat a becar un projecte innovador que desenvolupi una proposta relacionada amb la tecnologia aplicada a la moda a qualsevol àmbits (teixits, confecció, accessoris,…).

 Per la seva banda, “Close to the body” és un estudi de recerca realitzat entre IAAC (Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya) la Eindhoven University of Technology (TU/e) i l’Escola Superior de Disseny ESDi i explora l’espai emergent que ofereix la tecnologia smart textile per investigar sobre les relacions dinàmiques entre el cos, els tèxtils i l’entorn.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere