Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La URV forma una quarantena de sommeliers professionals

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

sommelier4

Ahir a la Universitat Rovira i Virgili (13/01/2014) va començar un curs per formar sommeliers. Un curs per a professionals i obert al públic.

 El Curs de Sommelier Professional comprèn 245 hores presencials i s’imparteix els dilluns de dos semestres, de gener a juny. Aquest mes de gener arrenquen el segon semestre de la primera edició del curs, amb 22 alumnes que ja segueixen els estudis, i el primer semestre de la segona edició del curs, que compta també amb 22 places.

 El sommelier (del llatí sumiller) és una persona experta que prescriu els vins més apropiats per a cada ocasió. A diferència d’un enòleg, la funció d’aquest professional és analitzar els vins des de la perspectiva del consumidor i de forma objectiva, sense una relació d’interès directe amb els responsables productors.

 De referència a les comarques de Tarragona, les més vinícoles de Catalunya (per volum de producció i per número de Denominacions d’Origen, vuit en total), el curs va dirigit a titulats en Hostaleria i Restauració; professionals de l’hostaleria i de la comercialització de vins; professionals dels cellers; i aficionats al món del vi que volen aprofundir en la matèria.

 El curs estableix vuit mòduls temàtics de formació (viticultura, enologia, productes, geografia estatal i internacional, tecnologia del servei, anàlisi sensorial, i licors, destil·lats i tasts d’espirituosos) que es completen amb 40 hores de pràctiques. Aquestes abasten des de la poda i el treball al celler experimental, passant per visites a diferents empreses, assistències a jornades, les fires del vi de Falset i Intervin i el concurs de millor sommelier de Catalunya.

 Tradicionalment la funció del sommelier es limitava al servei del vi en un restaurant. Tot i que aquesta segueix sent la sortida professional més important, avui en dia el paper del sommelier és molt més ampli, i moltes persones treballen com a crítics, escriptors, educadors i consultors.

 La URV és l’única universitat catalana que imparteix estudis de grau d’Enologia. La formació d’un cos de sommeliers expert, amb coneixement del territori i la diversitat dels seus productes, suma en l’esforç de qualificació gastronòmica i turística que estan duent a terme les comarques de Tarragona.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere