Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Experts alerten d’un “monopoli” al mercat de la música en línia / UOC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images

 Experts de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han alertat que actualment hi ha un “monopoli” al mercat de la música en línia protagonitzat per iTunes, que fixa el preu de cançons i àlbums sense competència.

 En un comunicat, la UOC ha constatat que l’oferta i la varietat de canals de consum musical es concentren en pocs serveis, i que els usuaris que escolten música a la xarxa estan aglutinats en els mateixos programes, plataformes gratuïtes i botigues en línia.

 “Al mercat en línia –i legal– de la música actual hi ha gairebé un monopoli des del punt de vista del que l’usuari troba a la pràctica”, ha afirmat el doctorand de la UOC Àngel Díaz Maca, que ha constatat que existeix poca oferta al mercat.

 Ha dit que el fet que no hi hagi competència fa que el preu que marca iTunes “no només serveix de referència al mercat, sinó que és la referència obligatòria”, i ha recordat que Espanya lidera la classificació de països europeus amb més pirateria.

 El consum pirata es realitza sobretot mitjançant serveis de baixada directa i a través de plataformes sense llicència d’igual a igual, conegudes com a P2P: “Els arxius digitals que comparteixen els fans del so d’una forma pirata han anat sempre un pas més enllà que les alternatives comercials”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere