Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València, millor Institució Erasmus 2013, segons l’OAPEE

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

PropErasmus.ai

La Universitat de València ha obtingut el reconeixement honorífic a la Institució Erasmus de l’any 2013. Es tracta d’un reconeixement d’àmbit estatal i caràcter anual atorgat per l’Organisme Autònom Programes Educatius Europeus (OAPEE), responsable de gestionar el programa Erasmus a Espanya.

 El lliurament del reconeixement es realitzarà el pròxim 21 de gener en la Conferència Nacional de Valorització del programa d’Aprenentatge Permanent que se celebrarà a Madrid, on també es presentarà oficialment a totes les universitats i institucions espanyoles el nou programa d´educació, formació, joventut i esport de la Unió Europea ‘Erasmus+’, que s´implantarà en el període 2014-2020.

 L’OAPEE ha atorgat la concessió a la Universitat de València per la seua implicació en totes les accions del programa Erasmus, entre les que s’inclou la mobilitat d’estudiants per a estudis i pràctiques, la mobilitat de personal per a docència i formació, o els programes intensius. Així mateix, s’ha valorat l’alt grau de participació dels seus estudiants en les accions de mobilitat i la posició capdavantera que ocupa en el rànquing de les institucions europees.

 Segons les darreres dades estadístiques publicades per la Comissió Europea, la Universitat és la quarta universitat europea en recepció d’estudiants Erasmus, amb més de 1.700 estudiants, i la cinquena universitat europea en enviament d’estudiants, amb més de 1.500 alumnes. Dades que demostren que la Universitat de València és un referent europeu dins del programa. Les destinacions més demandades són Regne Unit, França, Alemanya i Itàlia. Mentre que l’estudiantat d’Alemanya, Itàlia, França, i Regne Unit és, per aquest ordre, qui té més interès en estudiar a la Universitat de València. 

 En l’any 1987 va nàixer el programa ERASMUS (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students) per tal de fomentar l’intercanvi d´estudiants d´universitats europees. Al voltant de 40.000 d´estudiants de la Universitat de València –incloent estudiants entrants i ixents– han participat en aquest programa, que rep el nom de l’humanista europeu per excel·lència, Erasmo de Rotterdam (1466-1536).

 Des de la seua creació fa més de 25 anys, el programa Erasmus ha experimentat una gran evolució. Així, des de l’any 1997 es possibilita l’intercanvi de professorat per a impartir docència en altres universitats, o la realització d’estades formatives del personal en institucions europees. A partir de 2007, l’estudiantat també pot realitzar pràctiques en empreses i organitzacions dels països participants en el programa.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere