Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Valentí Via, estudiant de Comunicació Audiovisual de la URV, guanyador del Premi Solé Tura 2013

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’estudiant de Comunicació Audiovisual de la URV Valentí Via ha estat el guanyador del primer premi de l’última edició del Premi Solé Tura per a cinema sobre malalties del cervell. El curtmetratge de ficció presentat és “Simfonia d’una corda que es trenca”.

 L’obra té una durada de set minuts i és una ficció en blanc i negre, on es narren els últims instants d’esplendor mental abans de contraure una malaltia com l’Alzheimer.

 És un relat poètic sobre en Maurici, un home que ha perdut la memòria de pràcticament tota la seva vida i l’únic desig que té és recuperar els seus records. El protagonitza Valentí Via Fargas i la música que l’acompanya és “Gymnopedie 1,2&3” d’Erik Satie, interpretada per Kevin Macload. 

 “És un curtmetratge on intento explicar el que penso sobre les malalties neurodegeneratives. Volia donar-li un punt de ficció i poesia, que no fos el típic documental”, explica Valentí Via. “Vaig estar tot un dia pensant com seria i enregistrant-lo, i mig dia més editant-lo”, afegeix l’autor. 

 Valentí Via (Barcelona, 1993) estudia tercer curs de Comunicació Audiovisual a la URV, i treballa de free lance fent videclips, videoart i disseny gràfic per a grups musicals de Tarragona i Reus.  

 El premi Solé Tura, convocat per la Fundació Uszheimer, la Fundació Pasqual Maragall i la productora Minimal Films, amb la col·laboració de l’Escola Superior de Cine i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), està dotat d’una quantitat de 2.000 euros per al guanyador del primer premi.

 El segon i el tercer premi han estat per a “Pe&Fu Memorias de un corazón” d’Once Upon a Time Films i per a “Invictus” de Jordi Gallofré, respectivament. El Premi del Públic, patrocinat per Sanofi, ha estat pel curtmetratge documental “El viatge d’en Kedar”, de l’Institut Pere Martell. I s’ha atorgat una menció especial al documental “Amunt” de Berta Oliveres.

 Els Premis Solé Tura tenen una doble finalitat. En primer lloc, mostren una visió global sobre la realitat dels pacients, les famílies, els cuidadors i els professionals que conviuen amb aquestes malalties i, en segon lloc, ofereixen als estudiants i experts de l’àmbit de la producció de films l’oportunitat de donar a conèixer els seus treballs audiovisuals.

 Jordi Solé Tura (Mollet del Vallès, 1930-Barcelona 2009), jurista, polític i un dels pares de la Constitució de 1978, va patir la malaltia d’Alzheimer.♦

El vídeo guanyador del Premi Solé Tura 2013:

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere