Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Randstad i ESADE Business School analitzaran la relació entre la qualitat del treball i el creixement econòmic / URL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

crecimiento-economico

La finalitat de l’estudi és analitzar l’evolució d’aquest concepte en l’última dècada, la seva influència en el model socioeconòmic actual i la seva capacitat per crear valor en el futur

 Randstad i ESADE Business School de la Universitat Ramon Llull han signat un acord de col·laboració per investigar el concepte de qualitat en el treball, mesurar-ne l’evolució i analitzar quin reflex té en el teixit social, econòmic i industrial del nostre país. L’objectiu últim és determinar si hi ha una relació causa-efecte entre aquesta i la creació de riquesa, una hipòtesi sobre la qual fins ara no s’ha fet cap estudi i que és molt important a l’hora de prendre decisions davant de canvis estructurals com els que la crisi ha obligat a aplicar fins ara.

 Randstad, amb la voluntat de donar forma al món de l’ocupació, continua apostant per aprofundir en aquelles variables que interfereixen en l’entorn laboral. Amb aquesta missió, neix l’Institut de Recerca Randstad, que analitzarà tots aquells factors socials i econòmics que d’una manera o altra influeixen en el mercat i, per tant, en la gestió de les persones a les organitzacions. El resultat d’aquestes investigacions es donarà a conèixer amb la realització de diverses jornades i informes al llarg de 2014.

  La primera recerca, que serà coordinada per Carlos Obeso, director de l’Institut d’Estudis Laborals d’ESADE, i Carlos Cobos, director de l’Institut de Recerca Randstad, constarà de tres etapes, que es desenvoluparan al llarg de cinc mesos. Durant la primera, s’analitzaran les diferents variables que contribueixen al concepte de qualitat laboral i s’establirà el marc d’estudi per al treball de camp de la segona fase. A partir dels resultats obtinguts i de les conclusions posteriors, s’elaborarà l’informe “Evolució de la qualitat del treball a Espanya, una anàlisi comparativa”, que es farà públic durant el segon trimestre de 2014.

 Aquest primer estudi constitueix un pas més en la recerca sobre la qualitat en el treball, que es va iniciar l’any 2003 amb la publicació de l’Informe Randstad Calidad del trabajo en la Europa de los quince. Aquest informe descrivia els punts forts i els punts febles de la qualitat del treball a Espanya respecte dels països de la UE. Els canvis produïts en l’economia mundial i en el sistema laboral espanyol aquests darrers deu anys han portat ambdues institucions a reprendre aquesta recerca, tan rellevant en el moment actual.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere