Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Dissabtes divulgatius a la Facultat de Ciències de la UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

einsteinlocosy5

Durant els mesos de febrer, març i abril, la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona posa en marxa la 14ª edició del cicle de seminaris “Dissabtes de la Física”, la 10ª dels “Dissabtes de les Matemàtiques” i la 2ª dels “Dissabtes de les Ciències Ambientals”. Destinades a estudiants i professors de batxillerat així com a altres estudiants i professors interessats en aquests àmbits, les sessions es realitzaran en dissabte, de les 10 a les 13 h, a la sala de graus de la Facultat de Ciències de la UAB.

 Es tracta d’una iniciativa que té com a principal objectiu apropar la física, les matemàtiques i les ciències ambientals als joves preuniversitaris i motivar-los a conèixer el món que ens envolta d’una manera rigorosa i, alhora, entenedora.

 Aquestes jornades es presenten, un any més, en un format que ha demostrat ser engrescador: una conferència diària seguida d’una sèrie de demostracions experimentals, visites a diferents laboratoris i/o visualització de vídeos divulgatius. Es dirigeixen especialment a estudiants de batxillerat que tinguin interès pels temes científics, sobretot per la física, les matemàtiques i les ciències ambientals, així com als professors que ho desitgin.

 Enguany, els títols de les conferències sobre física són: “Qui ho diu que la relativitat no s’entén?”; “L’astronomia de raigs gamma de molt alta energia: una finestra a l’univers més violent”; “Perspectiva actual de l’univers”; “Nanomaterials i captació d’energia”; i “El bosó de Higgs i la frontera de la física”.

 Els “Dissabtes de les Matemàtiques” presentaran els següents temes: “L’univers pas a pas”; “L’accident del Challenger i la modelització Estadística”; “Les formes que ens envolten”; “Són les matemàtiques una eina que ens ajudi a curar el càncer”?; i “Màgia matemàtica i matemàtiques màgiques”.

 D’altra banda, les jornades sobre ciència ambiental se centren en: “Negociació de conflictes ambientals”; “Mart a Catalunya? Podem veure en el subsòl? Exemples dels nous reptes de les ciències de la Terra i del medi ambient”; “Vida vegetal també en l’ambient aire”; i “Ecodissenyant les ciutats del futur” juntament amb la visita de l’edifici sostenible ICTA-IPC de la UAB.

 Fins el 26 de gener es poden realitzar les inscripcions als “Dissabtes de la Física” (que es duran a terme del 8 de febrer al 8 de març); el període d’inscripció als “Dissabtes de les Ciències Ambientals” també és obert (organitzats del 15 de febrer al 15 de març); mentre que aviat estarà disponible també per a les jornades sobre matemàtiques (que se celebraran del 8 de març al 26 d’abril). La participació als cicles de seminaris és gratuïta, limitada únicament a l’aforament de la sala d’actes de la Facultat de Ciències. A més, es reconeixerà el fet d’assistir a un mínim de tres seminaris amb un diploma.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere