Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdG planteja un nou grau per al curs vinent : Innovació i Seguretat Alimentària

Notícia anterior
Notícia posterior

Seg_Alimentaria_baixa

Els nous estudis de Grau en Innovació i Seguretat Alimentària (GINSA) està pendent de verificació favorable per part de l’Agència de Qualificació (Aqu)

 El departament d’Enginyeria química, agrària i Tecnologia agroalimentària té el pla d’estudis avançat i és probable que es pugui posar en marxa el proper setembre amb 40 places d’ingrés a primer curs.

 El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ja ha aprovat la proposta de nou grau i ara s’han d’acabar de concretar els detalls. El nou estudi pretén formar estudiants, entre d’altres, en la preservació dels aliments, la innovació en la presentació i el procés d’envasament, àmbits en què ja treballa l’Institut de Tecnologia Alimentària (Inta) de la mateixa UdG.

 Des de fa mesos, el Patronat de l’EPS, que dirigeix Jaume Juher, ha informat del nou grau de l’Escola empreses del sector carni i de l’alimentació de les comarques gironines, que han avalat la seva creació des del principi, segons el director de l’EPS Quim Salvi.

 Aquest grau és el primer d’aquestes característiques que es farà a Catalunya i, en l’àmbit de l’alimentació, se suma al que ja es fa a l’Escola Politècnica Superior, el d’Enginyeria agroalimentària.

 L’objectiu del Grau en Innovació i Seguretat Alimentària és formar alumnes que contribueixin a la disponibilitat d’aliments sans, segurs i suficients per a tots els ciutadans, alhora que són coneixedors de les diferents eines de control i assegura­ment de la qualitat dels aliments, així com les normes internacionals per garantir-ne la qualitat i la seguretat en un context de globalit­zació.

 L’alumne que s’hi matriculi, ha d’estar interessat en la innovació en productes i processos tecnològics per a la producció, la transformació i la conservació d’aliments com una via per millorar la competitivitat de les indústries alimentàries i alhora incrementar l’oferta al consumidor de productes més salu­dables, més sostenibles i més convenients, d’acord amb les seves necessitats. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere