Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’UJI posa en marxa el nou Servei d’Experimentació Animal

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Universitat Jaume I ha posat en marxa el nou Servei d’Experimentació Animal, un servei general de suport a la investigació, la finalitat del qual és donar cobertura a la investigació científica de qualitat i a la docència. El rector de l’UJI, Vicent Climent, ha visitat aquest matí les instal·lacions acompanyat pel president del Consell Social, José Luis Breva; la coordinadora del Servei, Ana María Madariaga; diversos membres del Consell de Direcció, l’equip deganal de la Facultat de Ciències de la Salut, degans i directors d’altres centres a més de representants de l’Oficina Tècnica d’Obres Públiques (OTOP). 

 El Servei d’Experimentació Animal se situa en un edifici d’1.500 m2, distribuïts en una planta baixa i dues plantes tècniques (soterrani i coberta). Alberga 9 estades per a animals, 16 sales de conducta, laboratori de mostres i zona de neteja, per a donar servei a l’experimentació i altres finalitats científiques de la Facultat de Ciències de la Salut. 

 Cal destacar que aquest edifici ha completat el procés de certificació mediambiental realitzat per Green Building Council Espanya en obra construïda, amb l’obtenció de quatre fulles verds, sobre un màxim de cinc. És un dels pocs edificis del sector públic que ha obtingut aquesta elevada valoració en la certificació mediambiental. Açò suposa una reducció d’emissions de CO2 del 19,46%, una reducció d’energia primària consumida del 22,11% i una reducció en el consum d’aigua del 68,91%, respecte a un edifici que no haguera adoptat les mesures mediambientals incorporades a l’edifici de la Universitat.

 El rector de l’UJI ha destacat la importància de comptar amb aquestes instal·lacions ja que «la implantació d’uns estudis com a Ciències de la Salut comença per reforçar la investigació».♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere