Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB presenta un pressupost per al 2014 de 284,25 milions d’euros

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 UAB

 El Consell de Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha aprovat aquest dijous el seu pressupost per al 2014, que baixa lleugerament i per quart any consecutiu dels 286,4 milions d’euros de l’exercici anterior fins a 284,25 milions.

 Segons ha explicat la vicerectora d’Economia i Organització de la UAB, Montserrat Farell, els comptes de la institució, que estan pendents de l’aprovació del Consell Social, mantenen la tendència dels últims quatre anys i consoliden les mesures d’austeritat portades a terme per la universitat per fer davant del descens en els ingressos provinents de la Generalitat i el Govern espanyol.

 De fet, la UAB rebrà un 13,4% menys de la Generalitat, tot i que la institució espera compensar aquest descens de 6,6 milions d’euros amb la subvenció de projectes específics, amb una despesa que ja s’està executant.

 També es redueix la partida de transferència de capital, destinada a l’activitat investigadora, que rebrà uns 20,5 milions d’euros en contraposició als 25,9 milions d’euros del 2013 destinats als 220 grups d’investigació amb els quals compte la universitat.

 Alhora, la UAB espera ingressar 97 milions d’euros per taxes –que es van incrementar el 2012–, tot i que la xifra no comptabilitza les bonificacions per matrícula i beques, fet que suposa uns 10,5 milions menys.

 Respecte a les despeses financeres, aquests s’incrementen d’1,9 milions d’euros en 2013 a 2,88 milions d’euros el 2014.

 “No estem generant més dèficit, està funcionant amb austeritat”, ha afirmat Farrell, qui ha avançat que el pressupost del 2013 es tancarà equilibrat tal com ja va passar el 2012.

 Farell ha xifrat la reducció en el pressupost dels últims quatre anys en un 16,7%, el que ha obligat a la institució a mantenir les mesures de retallada i deixar d’invertir sobretot en infraestructures.

 El Consell de Govern ha aprovat el pressupost amb 35 vots a favor, cinc en contra i sis abstencions, en espera d’esser ratificat pel Consell Social de la UAB.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere