Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Prop de 40 ajuntaments catalans rebran un segell per la transparència de les seves webs / UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

webs

 Una quarantena d’ajuntaments catalans rebran un segell per la qualitat i la transparència de la informació de les seves pàgines web per aconseguir unes puntuacions mínimes en 41 indicadors del Mapa ‘Infoparticip@’, elaborat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 El nombre d’ajuntaments que rebran aquesta distinció pot ampliar-se, ja que el seguiment de les millores es realitzarà fins el 31 de gener i el segell es lliurarà en un acte el 18 de març, una vegada el Consell Certificador hagi validat els resultats, ha informat aquest dijous el centre en un comunicat.

 Al mapa, impulsat el 2012, s’hi pot consultar el grau de transparència informativa de 947 consistoris de Catalunya en funció de preguntes sobre qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines proporcionen per a la participació ciutadana en el seguiment de les actuacions polítiques.

 Des de la primera onada d’avaluacions, que es van realitzar l’abril del 2012 i el maig del 2013, fins a l’anàlisi més recent d’aquest gener, s’ha observat una “important millora”, tenint en compte que el nombre de webs aprovades –amb més del 50% d’indicadors positius– han passat de 65 a 116, per la qual cosa el resultat s’ha duplicat gairebé.

 A més, s’ha triplicat el nombre de webs amb una puntuació superior al 75%, que han passat d’11 a 33; els suspesos s’han reduït de 875 (92,4%) a 828 (87,4%), i els suspesos amb puntuacions inferiors al 25% també ha baixat en 79 webs, passant de 649 (68,58%) a 570 (60,3%).

 La millora de les puntuacions ha anat acompanyada per un “canvi qualitatiu” en el tipus d’informació publicada als webs, que compleixen amb més indicadors i bona part són els que es consideren preferents per la millora de la participació ciutadana al control democràtic.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere