Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UB assegura que va prendre mesures contra el catedràtic acusat de presumpte assetjament sexual

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

moobing

Aprovarà un protocol per prevenir i actuar contra l’assetjament

 La Universitat de Barcelona (UB) ha assegurat aquest dissabte que “va aplicar amb total rigor les eines al seu abast i les de l’Estat de Dret” contra el catedràtic en actiu de la Facultat d’Economia i Empresa acusat per deu estudiants de presumptament d’assetjar-los sexualment el 2008.

 Després que els alumnes enviessin el novembre una carta al rector per saber si actuaria després que la Fiscalia arxivés el cas per prescripció, la UB ha explicat que aprovarà aquest dilluns un protocol per a la prevenció, detecció i actuació contra la persecució sexual, que el consell de govern de la universitat ratificarà el febrer.

 Sobre el cas ocorregut el 2008, la universitat ha explicat que ha tingut constància d’ell per part de les presumptes víctimes a final de 2011, després del que va crear una comissió per analitzar els fets i va elaborar un informe que va traslladar al Rectorat el gener del 2012.

 Al comprovar que els fets havien prescrit a nivell administratiu i no cabia una sanció, es va traslladar el cas a la Fiscalia, que va arxivar les diligències el setembre de 2013 perquè també havien prescrit, ja que tot i que el període de prescripció és actualment de cinc anys, en el moment en el qual s’han produït els fets era de tres.

Fiscalia

 Tot i això, la Fiscalia ha conclòs que, després de la investigació i la declaració dels testimonis, “no hi ha cap dubte” que tots ells realment identifiquessin el comportament del denunciat com una maniobra per intentar mantenir una relació fora de l’àmbit acadèmic i que alguns d’ells, arran dels fets, van modificar les seves perspectives acadèmiques.

  El fiscal ha afirmat que les pernicioses relacions gestionades pel denunciat amb diferents alumnes que “tan nocives conseqüències han tingut per a alguns d’ells” tindrien cabuda dins del delicte de persecució sexual.

  Segons els estudiants, el professor intentava quedar amb ells proposant trobades a través de correus electrònics de contingut sexual, el que va aconseguir en alguns casos, i va arribar a citar a algun alumne a casa seva, on li va fer “massatges xinesos” fins al que l’estudiant el va detenir perquè li va fer un tocament, segons el relat d’un d’ells.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere