Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Crònica: Jornades Pedagògiques Maristes / Lleida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

IMG_4183 (1)

Com ja vàrem anunciar a LO CAMPUS DIARI (24/01/2014 ***) aquest cap de setmana s’han celebrat les “Jornades pedagògiques: Educar pel futur” / Maristes Montserrat – Lleida. Els organitzadors han facilitat una crònica de l’esdeveniment que us transcrivim a continuació:

 

Inauguració

 La ponència del Carles Capdevila va inaugurar les primeres Jornades Pedagògiques dels Maristes. L’auditori, format per educadors de diferents àmbits (pares i mares, mestres i professorat de diferents centres, monitors en el lleure) va endinsar-se en les cinc claus -cinc sentits- per ser un bon educador, segon va exposar el periodista: sentit del deure, sentit comú, sentit del ridícul, sentit moral i sentit de l’humor. Més de quatre-centes persones van omplir el teatre dels maristes.

 Jornada de tallers

 El dissabte ha estat el dia dels tallers. En total 8 propostes d’avançada per obrir finestres de les escoles i ajudar-nos a ser més creatius i millors educadors dels nostres infants i joves. Abans, però, el pedagog Daniel Gabarró ha dibuixat el perfil per educar persones en la felicitat. Si el Carles va captivar l’auditori amb el to humorístic i l’abundància d’exemples ben quotidians, avui el Daniel ha sabut endinsar el públic a partir d’un contingut proper i corprenedor. Pares i mares, mestres i monitors han trobat en els dos ponents força pistes per millorar com a educadors i propostes per aplicar amb els nens i nenes.

 Més de dos-centes persones han participat als tallers organitzats al llarg del matí de dissabte, que han tocat diferents temes educatius: des de la filosofia 3/18, fins a l’educació emocional, la mediació escolar, les intel·ligències múltiples, la creativitat, l’escriptura col·laborativa o les matemàtiques. A mig matí hi ha hagut una aturada per esmorzar i una breu xerrada sobre l’aprenentatge i servei, un repte per aplicar als centres escolars apostant per una educació transformadora.

 Continuïtat

 Els organitzadors de les Jornades han valorat molt positivament la participació de mestres i famílies i han manifestat la voluntat de convocar més certàmens perquè només fent propostes, treballant en comú i potenciant la creativitat es pot vèncer la desil·lusió en què s’emmarca el context educatiu actual.♦

———-

El coordinador de les Jornades ha estat Joan Pifarré Vidal, que és Cap d’estudis d’infantil i primària del Col·legi Maristes Montserrat de Lleida.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere