Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La URV impulsa un nou centre de recerca multisciplinari en antropologia mèdica, MARC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

URV

Medical Anthropology Research Centre, MARC, és una iniciativa del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili i agrupa investigadors del Comunicació, Infermeria, Economia i Empresa, Filologia Catalana, Història i Història de l’Art i Medicina i Cirurgia.

 A partir de les aliances internes, el nou centre de recerca farà més competitiva la recerca i la transferència en antropologia i reforçarà la visibilització i la internacionalització de l’oferta formativa en aquest àmbit.

 La trajectòria de la URV en formació i recerca en antropologia mèdica han estat les claus i la base de la creació del Centre de Recerca en Antropologia Mèdica, que acull professionals de diferents disciplines. Sota la denominació de MARC es constitueix un espai de col•laboració que vol reforçar la presència dels estudis i la recerca en aquest camp.

 La seva intenció és, a curt termini, mostrar i internacionalitzar l’oferta formativa tant de màster com de doctorat i posar en relleu la preparació i disponibilitat de participar en accions de recerca a escala global; així com per destacar les possibilitats de transferència a partir, sobretot, d’aquestes aliances internes. En una segona fase es pretén convertir en una plataforma per a optar i presentar projectes competitius.

 Els objectius del MARC passen per convertir-se en un centre de referència en la generació, socialització i transferència del coneixement derivat de la recerca en l’àmbit de l’antropologia mèdica, la sociologia mèdica, les ciències socials i humanes vinculades a la salut, els estudis de comunicació i el risc en l’àmbit de la salut, la història de la ciència i la història de les dones. No es tracta d’una suma d’investigadors de cada àmbit, destacava ahir el seu director, Josep Maria Comelles, “sinó que la nova estructura ha de proporcionar un valor diferencial” que li donarà sentit.

 Un altre dels objectius es posicionar la URV i Tarragona com a referent en antropologia mèdica i desenvolupar, també, un espai de la recerca aplicada en el sector privat. En aquest sentit, el MARC vol servir per obrir noves sortides als investigadors en antropologia mèdica, més enllà de la recerca clàssica, com són la comunicació o el desenvolupament de nous productes.

 A les dependències universitàries a Tarragona de la Universitat de Barcelona es va impartir el primer curs d’Antropologia Mèdica de l’Estat, l’any 1981. Actualment l’oferta formativa de la URV és l’única que inclou formació obligatòria en antropologia mèdica en diferents nivells formatius.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere