Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El periodista Ramón Lobo i el catedràtic Carles Feixa (UdL), aquesta setmana en La Nau de la UV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La_Nau_Universitat_de_València_Renau_Claustre

El periodista Ramón Lobo i el catedràtic d’Antropologia Social de la Universitat de Lleida Carles Feixa seran alguns dels protagonistes dels debats del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València aquesta setmana.

 El periodista Ramón Lobo i el catedràtic de Telecomunicacions de la Universitat Politècnica de València Antonio Alabau participaran aquest dimarts, dia 28, en la taula redona ‘Les conseqüències del conflicte a Síria. La Unió Europea davant la situació dels refugiats’. Aquest acte s’inscriu en un cicle sobre el conflicte de Síria que organitza Amnistia Internacional i compta amb la col·laboració de Le Monde diplomatique. 

 Tant Ramón Lobo com Antonio Alabau tenen una àmplia experiència internacional. El periodista, que ha treballat en mitjans, com ara El País, El Heraldo de Aragón, BBC, Expansión, Cinco días o El Sol, té una destacada trajectòria internacional i ha estat informant des dels conflictes més importants en diverses ocasions: l’Iraq, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Sèrbia, Kosovo, Haití, Afganistan, Líban, Israel, Palestina i en molts països d’Àfrica: Kenya, Rwanda, els dos Congos, Guinea Equatorial, Guinea Conakry, Etiòpia, Uganda, Nigèria, Zimbabue, Namíbia, Libèria, Níger, Moçambic, Sud-àfrica, Somàlia… Alabau és professor visitant en diverses universitats d’Orient Mitjà, com la de Damasc o la de Jounieh al Líban, assessor del Ministeri de Comunicacions i Tecnologia de Síria, amb residència a Damasc durant diversos anys.

 Demà, dimecres, 29 de gener, també a les 19 hores, el catedràtic d’Antropologia Social de la Universitat de Lleida i honoris causa per la de Manizales (Colòmbia), Carles Feixa, oferirà la conferència titulada ‘Joventut, crisi i protesta: de la generació @ a la generació #’. La xarrada serà moderada per Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.

 Aquest acte s’emmarca dins de la programació de Claustre Obert, l’espai de debat i reflexió de la Universitat de València i el diari El País, i s’organitza conjuntament amb l’Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana.

 Carles Feixa (1962) és catedràtic d’Antropologia Social a la Universitat de Lleida. Doctor per la Universitat de Barcelona i honoris causa per la de Manizales (Colòmbia), ha estat professor visitant a Roma, Mèxic, París, Califòrnia a Berkeley, Buenos Aires, Santiago de Xile i Newcastle.

 S’ha especialitzat en l’estudi de les cultures juvenils, duent a terme investigacions sobre el terreny a Catalunya i Mèxic. S’ha interessat per temes com la violència, la ciutat, l’esport, la memòria oral, la immigració, els movimients socials i les cibercultures. Entre els seus llibres destaquen ‘La joventut com a metàfora’ (Barcelona, 1993), ‘De jóvenes, bandas y tribus’ (Barcelona, 1998; 4ª edició 2008) i ‘Global Youth?’ (& P. Nilan, London & New York, 2006). És coeditor de la revista Young (Londres/Delhi) i membre del consell editorial de Nueva Antropología (México), Revista Latinoamericana de Ciencias Sociales, Niñez y Juventud (Colombia), Mondi Migranti (Italia) i Analise Social (Portugal), entre altres. Ha estat assessor per a polítiques de joventut de Nacions Unides i vicepresident del comité de recerca Sociologia de la Joventut de la International Sociological Association.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere