Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPF acull la quarta reunió del consorci del projecte KiiCS a Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

kiiCSlogo

El projecte europeu KiiCS es va reunir ahir  i també ho farà avui, (28 i 29 de gener) a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Aquesta iniciativa, coordinada a Barcelona per l’Observatori de la Comunicació Científica (OCC), grup de recerca del Departament de Comunicació de la UPF.

 En col·laboració amb altres grups de la universitat, ja ha impulsat la beca Phonos, el taller per a joves “Sons, ciència i tecnologia” i el neuro-Music Hack Day (n+MHD), tres activitats enfocades a buscar la creativitat i la innovació en la confluència entre art, ciència i tecnologia.

 La reunió a Barcelona servirà per repassar què s’ha aconseguit durant els dos anys de vida del projecte i per definir noves accions i trobades internacionals de la mà dels representants de Bèlgica, Itàlia, Croàcia, Holanda, Anglaterra, Polònia, França, Irlanda i Suècia, a més de Barcelona. El 2014 és l’últim any del KiiCS, i per tant cal organitzar els esdeveniments de selecció i entrega de premis de les idees més innovadores.

 Després de les trobades internacionals a Brussel·les, Nàpols i Derry, ara Barcelona és l’escenari escollit per seguir innovant i treballant conjuntament pel projecte KiiCS.

Què s’espera de l’experiència KiiCS?

  Cada membre del consorci del projecte està impulsant idees i noves creacions a través de laboratoris, tallers, exposicions, residències d’artistes, etc.  dins la seva pròpia comunitat i espai geogràfic. S’estan convertint en promotors d’iniciatives creatives i intel·ligents que compten amb les comunitats locals d’artistes, científics, instituts d’educació i de negocis.

 La incubadora de Barcelona età coordinada per l’Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra i els grups de recerca involucrats en aquesta iniciativa són el Grup de recerca en Tecnologia Musical MTG i el grup de recerca SPECS, ambdós del DTIC.

 La incubadora compta també amb un consorci local format pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), el Consell Nacional de Cultura i les Arts (CONCA) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere