Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els estudiants del grau d’Informació i Documentació organitzen el BOBCATSSS 2014 / UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

bobcatsss2014

 Els estudiants de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona i de l’Escola Sueca de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Borås (Suècia) organitzen el BOBCATSSS Barcelona 2014, un congrés internacional sobre biblioteconomia, informació i documentació adreçat principalment als alumnes de les universitats europees.

 Sota el lema  «Library (r)evolution: Promoting sustainable information practices», l’edició d’enguany del congrés tindrà lloc a Barcelona del 29 al 31 de gener. L’objectiu principal és investigar, compartir, debatre i aprofundir en la identificació de pràctiques sostenibles en l’àmbit de la biblioteconomia, la informació i la documentació.

 La trobada té el suport de l’Associació Europea per a l’Educació i la Recerca en Biblioteconomia i Documentació (EUCLID). Els dos ponents convidats són Jutta Haider, professora dels estudis d’Informació i Documentació de la Universitat de Lund (Suècia), i Lluís Anglada, director del Consorci de Biblioteques de Catalunya (CBUC), que proposen les conferències «How Library and Information Science can save the world and why to care!» i «Are libraries sustainable in a world of free, digital and networked information?», respectivament.

 La consciència mediambiental ha augmentat en les darreres dècades. Assegurar la sostenibilitat a llarg termini és un assumpte urgent que es tradueix en una necessitat de promoure el coneixement i les iniciatives relacionades amb el desenvolupament sostenible. La trobada centra l’atenció en dos aspectes: d’una banda, els reptes mediambientals i, de l’altra, les desigualtats socials globals, sense oblidar la necessitat de preservar una economia global sòlida. Segons els organitzadors, «millorar el coneixement sobre el desenvolupament sostenible augmentarà els reptes, però també les possibilitats d’èxit».

 Algunes de les qüestions que s’hi debatran són, per exemple, com podem conèixer aquests canvis i orientar-los cap a pràctiques més sostenibles en el desenvolupament de la informació, el seu ús i la cooperació; com es poden entendre aquests canvis; com podem introduir la sostenibilitat a les nostres pràctiques diàries; com s’han d’entendre i promoure des d’una perspectiva sostenible els drets de l’obra digital i l’accés lliure a la informació, la cultura i el coneixement; com es pot incloure la sostenibilitat en el futur de les tecnologies de la informació i la comunicació tenint en compte que evolucionen tan ràpidament, o com podem acostar de manera satisfactòria els principis i les pràctiques bibliotecàries al desenvolupament sostenible.

 BOBCATSSS és l’acrònim de les universitats que l’any 1993 van organitzar per primera vegada el simposi: Budapest, Oslo, Barcelona, Copenhagen, Amsterdam, Tampere, Stuttgart, Szombathely i Sheffield. Els darrers anys s’hi han afegit membres nous: Borås, Riga, Kharkiv, Moscou, Tallinn, Toruń, Varsòvia, Sofia, Ljubljana, Cracòvia, Bratislava, Praga, Osjiek, Zadar, Berlín, Potsdam, Porto i Parma.♦

 Web oficial de l’esdeveniment … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere