L’IRBLleida, acreditat com a Institut d’Investigació Sanitària per l’Institut de Salut Carlos III / UdL
L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha estat acreditat per l’Institut de Salut Carlos III com a Institut d’Investigació Sanitària. Es converteix així en el 20è centre acreditat a tot l’Estat i el 7è a Catalunya. L’IRBLleida és l’únic centre català acreditat que està fora de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquest reconeixement els dóna l’oportunitat de participar en convocatòries concretes per aconseguir finançament per desenvolupar nous projectes i garantir el manteniment i la millora dels recursos tècnics i humans actuals.
L’acreditació suposa, tal com queda recollit en el Reial decret 339/2004, de 27 de febrer, “integrar-se en una xarxa d’instituts vinculats al Sistema Nacional de Salut i utilitzar l’acreditació atorgada com a element de difusió de les seves activitats d’investigació”.
Aquesta acreditació s’obté per un període inicial de cinc anys, i un cop transcorreguts podran concedir successives acreditacions pel mateix temps, sempre que s’aconsegueixi una avaluació positiva de les activitats científiques i de gestió realitzades. A més, garanteix un nivell d’excel·lència de la recerca desenvolupada i un correcte finançament de la mateixa, assegurant el bon ús dels recursos públics i privats del centre.
IRBLleida és el 7è centre d’investigació sanitària acreditat a Catalunya i el 20è a l’Estat Fins a al moment hi havia 19 instituts de recerca sanitària acreditats, 6 dels quals a Catalunya: IDIBAPS (Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer), IDIBELL (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge), VHIR (Vall d’Hebron Institut de Recerca), IGTP (Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol) i IIB Sant Pau (Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau) i IMIM (Institut de Recerca de l’Hospital del Mar).
Segons la direcció del centre amb l’acreditació d’IRBLleida, Lleida es posiciona en el marc estatal com un pol de recerca sanitària d’excel·lència en recerca translacional, de cooperació entre la recerca clínica i la bàsica.♦