Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La ‘Jornada de Finançament de la Ciència i Innovació Social’ reunirà 200 experts a Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images

 La I ‘Jornada de Finançament de la Ciència i Innovació Social (FCIS)’, que es farà el pròxim 6 de febrer a Cerdanyola del Vallès (Barcelona) sota el lema ‘Vies complementàries de Finançament de la Ciència’, reunirà a 200 científics, investigadors, societats mèdiques, associacions de pacients, experts en finançament i inversors de la Ciència i la Investigació.

 Aquesta jornada tindrà lloc a l’auditori del Parc Tecnològic del Vallès, està organitzada per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut per a la Promoció de la Ciència i la Investigació (IPCI) i tindrà la participació d’importants associacions i societats mèdiques com la Federació Espanyola de Malalties Estranyes (Feder), que estarà representada pel membre de la seva Junta Directiva, Jordi Cruz, ha assenyalat aquesta organització.

 També hi participaran l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), Associació Espanyola de Fundraising, el Sincrotró Alba, Catalonia Innovation Triangle (CiT), Cerdanyola Empresarial, Científics Emprenedors, la Confederació de Societats Científiques d’Espanya (Cosce), la Xarxa Catalana de Business Ángels (Banc), la Federació d’Associacions Científic Metgesses Espanyoles (Facme), Feder, Funds for Research (F4R) i la Universitat Abat Oliba (UAO CEU).

 La presidenta del Comitè Organitzador, Carme Carmona, que també és l’actual presidenta del Catalonia Innovation Triangle (CiT), ha assenyalat que la crisi econòmica “ha estat un factor determinant en la difícil situació de la Ciència”, però també altres factors com les estructures de la Investigació i la formació científica, la fuga de talents, la col·laboració entre les universitats i els centres tecnològics i de transferència de coneixement.

 “Tot això ha contribuït que en aquest moment estiguem en una situació molt crítica”, ha afegit, i ha precisat que en el context actual cal conèixer vies complementàries de finançament del R+D+I, experiències d’èxit de projectes, tant nacionals com internacionals, i col·laborar en la difusió de noves formes col·laboratives per finançar els projectes.

 El cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i president del Comitè Organitzador de la Jornada FCIS, Pere Gascón, ha apuntat que “els joves investigadors, després de ser formats extraordinàriament amb importants recursos que aporta la societat, marxen a desenvolupar el seu talent en altres països, empobrint el nostre futur investigador”.

 D’aquesta manera, ha advertit que “cal fer alguna cosa i no podem seguir sent passius davant d’aquest fet”.

 Les jornades, que seran inaugurades pel director general de Recerca de la Generalitat, Josep Maria Martorell Rodon; el rector de la UAB, Ferran Sancho, i l’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona, tindran un total de 15 ponències repartides en diferents apartats.

 Aquestes sessions en les quals estan distribuïdes les ponències són ‘Fórmules complementàries per finançar la investigació. Experiències d’èxit’, ‘El nou paper de les Societats Mèdiques i les Associacions de Pacients en el Finançament de la Ciència’, ‘El projecte Horitzó 2020, una oportunitat per a la ciència espanyola’ i ‘El finançament privat en nous projectes’.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere