Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El nou Informe d’indicadors d’R+I de l’ACUP

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

img_12064428_1

 L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) ha presentat el segon Informe d’indicadors de recerca i innovació de les universitats públiques catalanes 2013. L’estudi es consolida com el principal referent per a la visualització i la comunicació de l’activitat de recerca i innovació del sistema universitari públic català. 

 Les universitats públiques catalanes concentren més del 60 % del total de la recerca del país però, segons l’informe, del 2010 al 2011 el total de recursos econòmics per a R+D obtinguts per les universitats provinents de fons nacionals, estatals o internacionals va disminuir un 20 %, en passar de 347 M€ a 277 M€. 

 Afortunadament, la disminució d’aquests recursos econòmics no va afectar la producció científica, que fins i tot presenta un lleuger creixement respecte al període previ analitzat. La mitjana de publicacions per investigador doctor a temps complet de l’any 2011 (1,18 publicacions) és superior a la del 2010 (0,94) i se situa un 96 % per sobre de la resta de l’Estat (0,60). 

 L’informe també analitza la sol·licitud de patents, la creació d’empreses derivades dels resultats de la recerca i les càtedres universitat-empresa-societat. Des del 2008, quan es va assolir un màxim de 98 patents, la tendència de sol·licituds de patents ha anat a la baixa, i l’any 2011 se’n van sol·licitar 85. El total d’empreses actives derivades directament de l’entorn universitari es va situar en 156, de les quals 24 eren noves empreses creades en aquest període. 

 L’informe destaca que tot i la fortalesa del sistema públic universitari català, correm el perill «d’un possible retrocés si no es varia la preocupant tendència de disminució de finançament, competitiu i no competitiu, observada en els últims anys».♦ 

 

Informe d’indicadors d’R+I de l’ACUP … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere