Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La comunitat educativa fa una crida en defensa de la immersió lingüística davant la decisió del TSJC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

centres educatius convivencia

 La comunitat educativa catalana ha rebutjat severament la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga cinc escoles a fer el 25% de les hores de classe en castellà i ha fet una crida en defensa a la immersió lingüística.

 Somescola.cat ha reiterat que la llengua i el model educatiu “no hauria de decidir-se per la via judicial”, mentre que el sindicat de CCOO ha subratllat que la decisió del tribunal “no té cap fonament” en la realitat lingüística i social del país.

 La secretària General de la Federació d’Educació de CCOO, Montse Ros, ha criticat la “falta de respecte absoluta” als professionals de l’educació, alhora que ha assegurat que la campanya del PP ha fracassat perquè “només ha pogut mobilitzar cinc famílies”.

 El Govern català recorrerà la decisió del TSJC i denuncia que s’imposi judicialment el model del PP a Balears i País Valencià

 El Govern de la Generalitat de Catalunya té previst presentar recursos de reposició contra les cinc interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliguen a fer el 25% de les hores lectives en castellà a les aules on hi hagi alumnes que ho demanin.

 La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat que es reunirà amb els responsables dels centres afectats perquè assumeixen la responsabilitat del cas, presentaran abans de cinc dies els recursos pertinents i esperaran la resolució del recurs. Rigau s’ha mostrat “sorpresa” i “indignada” i considera que s’està intentant imposar a Catalunya per la via judicial el model educatiu del PP a les Balears i el País Valencià.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere