Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La fusió expositiva art/tecnologia de la UPV “Pensar amb les mans” s’exhibirà els pròxims mesos a Madrid, Washington i Miami

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

UPV

 La fusió entre art i tecnologia plasmada en l’exposició “Pensar amb les mans”, impulsada pel grup UNIT-Edició Experimental de la UPV, podrà contemplar-se els pròxims mesos a Madrid, Washington i Miami, com a resultat de l’interès que ha despertat en el Museu ABC de Dibuix i Il·lustració i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport després de passar per la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València.

 Trencant els motles del projecte expositiu tradicional, “Pensar amb les mans” gira al voltant de l’obra dels dissenyadors Pep Carrió i Isidro Ferrer, les creacions dels quals es veuen a través de dispositius mòbils que permeten accedir a realitat augmentada, animació en 2D i 3D, vídeo i altres continguts multimèdia.

 La mostra inclou més d’un centenar d’obres de Carrió i Ferrer, entre dibuixos, quaderns, collages i objectes que s’activen virtualment a través de la pantalla tàctil d’un suport mòbil. Els seus continguts apareixen multiplicats i ramificats, de vegades de forma lúdica mitjançant animacions en 3D, i en altres casos de manera documental i informativa a través de vídeos i altres materials sonors.

Publicació interactiva

 El nou projecte d’Isidro Ferrer, “Naturalesa nòmada”, així com el “Diari visual del 2013” de Pep Carrió, formaran part també de l’exposició, la qual inclou a més, igual que quan s’estrenà a la UPV, una publicació interactiva -millorada i ampliada amb la versió anglesa – que recopila els quaderns dels autors com a part del seu procés de treball.

 El llibre, de quasi 300 pàgines i titulat Abierto todo el día. Los cuadernos de Isidro Ferrer y Pep Carrió, és un clar exemple de com els llibres tradicionals poden conviure amb les noves tecnologies i servir de suport per a formes innovadores de coneixement.

 

Des del 10 de febrer, al Museu ABC de Madrid

 L’exposició podrà visitar-se des del pròxim dilluns, 10 de febrer, al Museu ABC de Madrid, on romandrà oberta al públic fins a finals de març. Posteriorment, la mostra viatjarà a Miami, on s’exposarà entre abril i juny al Centre Cultural Espanyol de Cooperació Iberoamericana. Finalment, al setembre, “Pensar amb les mans” arribarà a la sala Artisphere de Washington.

 El projecte l’ha desenvolupat el grup UNIT-Edició Experimental, un col·lectiu format per investigadors de la Facultat de Belles Arts de Sant Carles i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica, ambdues de la UPV, amb la col·laboració de l’empresa de comunicació gràfica La Imprenta CG.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere