Presentació del congrés científics del projecte KM3NeT / UPC
Científics d’arreu del món es reuniran, del 17 al 21 de febrer, a Vilanova i la Geltrú, per debatre sobre el projecte KM3NeT.
La UPC participa en la construcció del telescopi de neutrins més gran del
món per estudiar l’Univers des del fons marí.
El dia 10 de febrer, a les 10.30 hores, a l’edifici Neápolis, l’investigador Michel André, director del Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques de la UPC, la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació, Ariadna Llorens, i la sotsdirectora de Relacions Internacionals i Institucionals de l’EPSEVG, Elisabet Arnó, informaran en roda de premsa sobre la trobada científica al voltant del projecte KM3NeT.
Més d’un centenar de científics d’arreu del món es reuniran, del 17 al 21 de febrer, a l’edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú per planejar la construcció d’un gran telescopi europeu de neutrins de nova generació que estudiarà l’Univers des del fons marí. En el projecte, anomenat KM3Nets, hi participa el Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), amb seu a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) i que serà l’amfitrió de la reunió dels dos consorcis internacionals impulsors del projecte.
La trobada científica servirà tant per analitzar els resultats obtinguts pel seu predecessor, el telescopi ANTARES, que durant els darreres 15 anys ha recollit dades astronòmiques des de 2.500 metres de profunditat del Mediterrani, com per establir els passos a seguir per a la construcció del KM3NeT. El projecte constituirà la segona infraestructura més gran realitzada fins ara després de la gran muralla xinesa, i superarà en alçada el Burj Khalifa de Dubai (l’edifici més alt del món), però submergit sota milers de metres al fons del mar.♦