Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els Estats Units estudia instal•lar dos centres culturals a Barcelona i a Madrid

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La diplomàcia nord-americana estudia instal·lar a Barcelona i a Madrid sengles centres culturals a l’estil del que ja té a València des del mes de desembre del 2013, segons han informat fonts de l’ambaixada i el consolat.

 “Estem estudiant oportunitats a Barcelona però per aquest any no tenim un pla”, han explicat aquestes fonts que, tot i això, emplacen a esperar a la instal·lació primer d’un nou centre cultural a Madrid durant aquest 2014.

 “Ara estem buscant un soci per obrir un espai a Madrid aquest any”, han dit, mentre que en el cas de Barcelona, l’ambaixada té el desig d’implantar-se, al tractar-se també d’una ciutat amb molts habitants.

 Han assenyalat que actualment no busquen a Barcelona un soci local de manera activa, perquè hi haurà oportunitats, ja que es tracta de negociacions a llarg termini, com el cas de València, on va costar un any i mig.

 A la ciutat de València, el soci local amb qui compte l’ambaixada per al seu ‘American Space València’ és la Universitat Politècnica, que té el valor afegit de ser Campus d’Excel·lència Internacional, han remarcat.

 Segons han dit, la quantitat i les característiques de cada espai depenen de les necessitats de cada ambaixada, de manera que es tracta d’iniciatives molt locals, malgrat que els Estats Units té aquest tipus de centres a altres països, com Itàlia o Rússia.

 Tot i això, a grans trets es tracta d’un espai cultural amb programes específics “d’intercanvi educacional, estudis d’anglès, informació dels Estats Units i perspectives del país”, han resumit.

 A més, han diferenciat entre aquest tipus d’espais i els centres diplomàtics, ja que tenen funcions molt diferents, han subratllat les mateixes fonts.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere