Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La teràpia hormonal redueix un 40% el risc de repetir una cirurgia de genoll i maluc / IDIAP Jordi Gol

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20140210113838_500

 Rebre teràpia hormonal durant sis mesos després d’una intervenció de genoll o maluc redueix fins a un 40% el risc d’haver de tornar a passar per quiròfan, segons fa palès un estudi de la Universitat d’Oxford en què també hi ha participat  l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAP Jordi Gol) i que publica la revista ‘Annals of the Rheumatic Diseases’.

 Si la teràpia hormonal es perllonga durant un any, el risc cau fins a un 50%, segons recull el treball, que conclou també que seguir aquest tractament abans de la intervenció no influeix en els resultats, ha indicat l’institut en un comunicat.

 L’envelliment de la població ha fet que cada vegada siguin més comunes les operacions de genoll i maluc, i més del 2% d’aquestes intervencions han de repetir-se al cap de tres anys, sobretot a causa de l’osteólisi –destrucció de l’os al voltant de la pròtesi–.

 Els baixos nivells d’hormones femenines s’han relacionat amb la disminució i una pèrdua de la densitat dels ossos, per la qual cosa la teràpia hormonal serviria per incrementar-la.

 L’estudi va avaluar el risc de repetir una cirurgia de genoll i maluc entre gairebé 25.000 dones que havien passat per quiròfan entre el 1986 i el 2006, de les quals unes 3.500 sí que havien seguit una teràpia hormonal després de la intervenció.

 “Considerem que aquest estudi és molt important, ja que és el primer que demostra” l’efecte positiu de la teràpia hormonal, ha indicat l’investigador de l’IDIAP Jordi Gol, Daniel Prieto.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere