Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UB publica la ‘Guia de serveis mòbils’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

 La Universitat de Barcelona acaba de publicar la Guia de serveis mòbils, aprovada recentment pel Consell de Direcció. La guia té com a objectiu assessorar les diferents unitats de la UB sobre com s’han de crear i desenvolupar les aplicacions per a dispositius mòbils en el marc de la institució. El document, que han elaborat l’Àrea de Tecnologies de la Informació i la Comunicació i la Unitat d’Imatge Corporativa i Màrqueting, ja es pot consultar a la intranet de la UB, dins de la secció de Recursos.

 La guia neix de la necessitat de donar una resposta coherent i unificada a l’augment d’aplicacions per a mòbils promogudes des de diversos serveis i unitats de la UB i del Grup UB. Basant-se en la Guia de serveis mòbils de la Generalitat de Catalunya, el document de la UB inclou una sèrie de consideracions generals que s’han de tenir en compte a l’hora d’encetar projectes de serveis mòbils, així com recomanacions tècniques i d’adequació a la imatge corporativa de la UB.

 La guia inclou un formulari per sol·licitar la incorporació d’aplicacions mòbils a la UB, que els interessats han d’enviar a la Unitat d’Imatge Corporativa i Màrqueting si tenen la intenció de crear una aplicació mòbil. Aleshores s’inicia el procés d’acompanyament conjunt per part d’aquesta Unitat i de l’Àrea de Tecnologies, amb vista a assegurar que la proposta s’ajusta als criteris de la Universitat de Barcelona.

 Per publicar les aplicacions desenvolupades pels seus centres, departaments, serveis, unitats, etc., la Universitat de Barcelona disposa de perfils de publicació a les botigues d’aplicacions de Google Play i App Store, gestionats des de l’Àrea de Tecnologies. La Universitat està treballant també en un web que recollirà la informació de totes les aplicacions mòbils desenvolupades des de la UB, així com d’aquelles en què la institució hagi col·laborat, per tal de facilitar la cerca i descàrrega d’aquests recursos als usuaris.

 

Algunes aplicacions de la UB

 La Universitat de Barcelona va llançar, el juny del 2012, l’aplicació UB Avisos de qualificacions, disponible per a sistemes Android (2.2 o superior) i IOS (4.2 o superior), que ja s’han descarregat més de 20.000 usuaris. Recentment, també s’ha desenvolupat Gaia App, disponible per a sistemes iOS (6.1 o superior) i que permet seguir la missió del satèl·lit Gaia. Així mateix, la UB ha col·laborat en altres aplicacions, com ara la Guia de conversa universitària, desenvolupada per la Generalitat de Catalunya i disponible per a sistemes Android (2.1 o superior) i IOS (4.3 o superior).♦

 

  app_mxbil_rect

La Universitat de Barcelona va llançar, el juny del 2012, l’aplicació UB Avisos de qualificacions, disponible per a sistemes Android (2.2 o superior) i iOS (4.2 o superior), que ja s’han descarregat més de 20.000 usuaris.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere