Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Facultat de Turisme de la UdG estrena uns estudis d’àudio amb el nom de Francina Boris

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotos1999-20001000010370

El proper dijous, 13 de febrer, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Ràdio, la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona batejarà el nou espai amb el nom “Estudis d’àudio Francina Boris”, en homenatge a la mítica locutora gironina, traspassada el 2013.

 D’aquesta manera, la Universitat de Girona es vol sumar als actes que han previst els organitzadors d’aquesta Jornada, impulsada per la UNESCO, que localment tindrà un marcat to d’homenatge a la primera locutora de ràdio de les comarques de Girona, que va morir el passat 7 de novembre. 

 Francina Boris, la primera locutora de la ràdio a Girona, amb una llarga trajectòria radiofònica a les seves espatlles, treballà sempre difonent la cultura de la terra a través dels seus programes de ràdio a Ràdio Girona i les seves columnes al Diari de Girona. De jove, fou escollida per anar a treballar a Ràdio Associació de Catalunya, aprenent i aplicant, després a Girona, un estil d’antena que va marcar les generacions que la van seguir. Boris va tenir la capacitat de dirigir i dissenyar programes de ràdio que incorporaven el català, en un context social i laboral molt complicat, especialment per a les dones.

 L’acte acadèmic, que tindrà lloc a l’edifici de Sant Domènec, a les 12h, comptarà amb parlaments de diverses personalitats de la UdG i amb la descoberta d’una placa, recordatori de l’efemèride. El nom de Francina Boris serà al nou espai de la Facultat on s’imparteixen les assignatures de ràdio de la Universitat de Girona.

 Les noves instal·lacions d’àudio de la Facultat han estat creades amb la finalitat d’oferir un major grau de coneixement sobre aspectes vinculats al so i la publicitat als alumnes del Grau de Publicitat i Relacions Públiques, els quals, d’aquesta manera, poden experimentar des de l’ús professional de la veu fins a l’elaboració d’un bartering radiofònic.

 Els nous espais permeten acostar el model pràctic de la ràdio als estudiants i millorar la qualitat formativa, amb la voluntat d’aconseguir que els alumnes assagin rutines professionals que en un futur laboral hauran de portar a terme. Les noves instal·lacions són dues mini-sales insonoritzades, amb cabuda per a 2 persones cada una, que estan ubicades dins d’un locutori-control de ràdio, d’estil més clàssic, que permet encabir-hi 4 persones més. En tots els espais els alumnes poden treballar de forma autònoma i provar les seves destreses, com a locutors i com a controladors de so. El nou equipament es planteja com una aposta innovadora pensada per fomentar l’aprenentatge de qualitat i incrementar el grau de competències dels alumnes. Els primers a provar els nous estudis radiofònics de la Facultat de Turisme han estat els estudiants de 4t de Publicitat i Relacions Públiques.

 Pel que fa al Dia Mundial de la Ràdio, neix, segons la UNESCO, ”amb la intenció de posar de relleu el valor de la ràdio com a eina per a construir la cohesió social i promoure la democràcia participativa, així com la contribució fonamental d’aquest mitjà per tal de garantir i fomentar la lliure circulació d’idees i la llibertat d’expressió a tot el món, valors que apuntalen les societats obertes i democràtiques”.

9358f2ca-bda0-4cb0-8ee1-cec71860f0e5_b

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere