Futureco Bioscience reestructura el seu R+D
Futureco Bioscience reestructura el seu R+D i augmenta la seva matèria grisa amb la incorporació de tres noves investigadores.
Futureco Bioscience reestructura el seu Departament de R+D i incorpora a la seva plantilla a una investigadora sènior i dos junior. Amb aquestes incorporacions s’accelerarà el llançament de nous productes bioplaguicides, bioactivadors i biofertilizants.
Futureco Bioscience SA reestructura i amplia l’organització de l’actiu de major valor de l’empresa: el seu Departament de R+D+I i d’Afers reglamentaris. D’aquesta manera es defineixen tres àrees de treball i reforça la seva estratègia en la sistematització d’una investigació enfocada al desenvolupament “en sèrie” de productes innovadors bioplaguicides, bioactivadors i biofertilizants.
El sistema de gestió d’R+D s’inscriu en el pla estratègic 2014-2018, els objectius principals són l’ampliació del mercat dels 22 països en què l’empresa distribueix els seus productes a 50, així com l’increment del pes dels bioplaguicides en la seva facturació total, passant a un 20% mínim. L’ampliació de l’etiqueta de NOFLY als EUA, l’autorització a diversos països de la UE i el Marroc i la imminent autorització d’ ACTINOVATE a Europa, permetran aquest creixement.
Per tal d’aconseguir els seus objectius en R+D+I es preveu una important inversió en equips i personal d’excel·lència, així com un model de gestió que assegura un desenvolupament de productes a una velocitat de creuer modulable i fàcilment escalable.
El nou model de gestió canvia l’organització antiga de la R+D de Futureco Bioscience, dividida en àrees de coneixement vinculades als seus laboratoris (entomologia, nematologia, biotecnologia, biologia molecular, fitopatologia i microbiologia) per una nova estructura consistent en tres eixos estratègics o programes per dirigir l’ampliació de l’oferta de solucions per a l’agricultura respectuosa amb el medi ambient.
Aquests programes són: Investigació en bioplaguicides i bioquímics, Recerca en bioactivadors i biofertilizants, i Desenvolupament i Innovació. Els dos primers estan enfocats a la formulació de productes els ingredients actius dels quals seran principalment microorganismes, fraccions metabòliques, molècules de síntesi biotecnològica i extractes naturals. El programa de Desenvolupament i Innovació aglutinarà aquells processos de registre, patents i comercialització internacional.
A nivell funcional el Departament s’organitza en 7 unitats de treball : Microbiologia & Bioquímica, Fisiologia Vegetal, Desenvolupament & Innovació, Screening d’Eficàcia, Producció I + D (Prototips), Química Analítica & Formulació, i Afers reglamentaris.
Acompanyat del nou model de gestió s’incorporen a l’equip tres persones més, dues investigadores júnior, Lola Piñol i Clara Oliver, i una investigadora sènior, Belén López -García, amb una dilatada experiència en pèptids antimicrobians, una de les eines de biocontrol que podria inaugurar una nova línia de negoci en el catàleg de Futureco Bioscience.
Lola Piñol, llicenciada en Biologia Sanitària i màster de Microbiologia Avançada aplicada a la Biotecnologia per la Universitat de Barcelona, canvia el seu treball en el departament de Microbiologia i Biotecnologia de l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi) per incorporar-se a Futureco Bioscience.
Clara Oliver, Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida (ETSEA) i Màster en Biologia i Biotecnologia Vegetal, per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), té experiència en projectes de R+D en fitopatologia i biologia vegetal en diferents centres de recerca pública com el Centre de Recerca Agrigenòmica (CRAG) o l’Institut Max Planck de Jena (Alemanya).
Sens dubte, la incorporació de més repercussió és la de Belén López García, que liderarà el Programa d’ bioplaguicides & Bioquímics. Llicenciada en Ciències Químiques i Doctora en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat de València (UV) i postdoc a la Universitat de Califòrnia (San Diego, EUA). Científica Juan de la Cierva a l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA) del CSIC (València) i Ramón i Cajal al Departament de Genètica Molecular de Plantes del CRAG, una beca per a científics de reconegut prestigi. Belén López compta amb una àmplia formació en gestió i direcció de projectes d’R+D i la seva especialitat és la utilització de compostos antimicrobians i microorganismes de biocontrol en protecció vegetal i alimentació, així com l’estudi de les respostes de defensa en plantes enfront a estrès biòtic i abiòtic, l’avaluació de l’activitat antimicrobiana in vitro i in vivo i el disseny de compostos antimicrobians. Amb dues patents registrades, ha col·laborat en diversos projectes internacionals d’R+D i és coautora de 23 articles científics i dues monografies del seu àmbit, els pèptids antifúngics.
Futureco Bioscience SA és conscient de l’excel·lència necessària en un equip humà per dirigir els desenvolupaments a posicionar-se amb una oferta contundent, sòlida i d’alt valor afegit en el mercat de solucions Agrobiològiques de residu zero, així com en el seu esforç i compromís per fer-ho des el seu origen, a Barcelona. ♦