Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

ESADE i els seus antics alumnes ajuden el tercer sector oferint més de 50.000 hores de treball, valorades en més de 5 M d’euros

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

baixa

Més de 1.000 persones han participat voluntàriament en el projecte Alumni Solidari els darrers vuit anys

 ESADE Alumni  ESADE Alumni fa la vuitena edició del projecte Alumni Solidari, la primera iniciativa de consultors solidaris creada a l’Estat espanyol, promoguda per una escola de negocis, en que els antics alumnes proporcionen assessorament gratuïtament a ONG sobre diverses matèries, com el màrqueting, la captació de fons, la comptabilitat, la gestió dels recursos humans o la tecnologia.

 Ja són més de 1.000 els alumnes que han participat desinteressadament en aquest projecte i han contribuït, amb decisions empresarials, a crear un món més compromès amb la societat. Al llarg dels vuit anys de vida del projecte, s’han realitzat més de 50.000 hores de consultoria voluntària, valorades en més de 5 M€.

 Consultors Solidaris és l’eix central de l’activitat d’Alumni Solidari, que ha prestat serveis de consultoria solidària a més de 94 entitats del tercer sector. Entre elles, algunes de tan representatives com Unicef, Greenpeace, la Fundación Vicente Ferrer, AcidH, la Fundació Arrels, l’associació Casal dels Infants, la Fundación Hazloposible, la Fundación Tomillo, la Fundación Balia, els Amics de la Gent Gran, la Fundación Planeta Imaginario o la Fundació La Marató de TV3, entre d’altres. Totes elles apareixen al llibre La historia de Alumni Solidario: colaboración e impacto, que commemora els vuit anys del projecte.

La importància del voluntariat

 “Alumni Solidari aporta el seu granet de sorra perquè les persones segueixin aprenent, ajudin a millorar les organitzacions del tercer sector i així contribueixin a millorar la societat”, explica Alfred Vernis, director executiu de la Unitat de Programes Universitaris d’ESADE.

 El grau de sensibilització i el grau de satisfacció personal i professional dels voluntaris d’Alumni Solidari ha anat creixent. El 78 % afirmen que l’experiència els ha aportat un coneixement més ampli i una nova perspectiva del tercer sector. A més, el projecte ha evolucionat i ara també ofereix assessories, serveis legals i coaching laboral, entre d’altres.

 Objectius d’Alumni Solidari

 La raó de ser d’Alumni Solidari és doble: d’una banda, servir i millorar la societat i, de l’altra, fomentar un sentiment de solidaritat i compromís entre els antics alumnes envers la societat.

 Un dels canvis que es vol aconseguir amb aquesta iniciativa és que el tercer sector i el món de l’empresa col·laborin entre ells. I, perquè això sigui possible, cada una de les parts ha de conèixer la realitat de l’altra. El procediment és senzill: per mitjà del voluntariat, s’aconsegueix que antics alumnes procedents del món empresarial s’involucrin amb organitzacions sense finalitat de lucre i amb ONG, i els aportin coneixements. Així, els antics alumnes empresaris i directius se sensibilitzen sobre les situacions més desfavorables de la societat.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere