Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consell de Govern de la UB vota un nou protocol contra la persecució sexual, arran de denúncies d’alumnes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

domestic25e383dzy9

 El Consell de Govern de la Universitat de Barcelona (UB) votarà aquest dijous el protocol general contra la persecució sexual, elaborat per la unitat d’igualtat del centre i aprovat pel Consell de Direcció el 24 de gener, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

 El nou protocol, basat en els existents en quatre facultats –Belles Arts, Biologia, Dret i Economia i Empresa– des del 2010, arriba després que una desena d’estudiants portés davant de la Fiscalia casos d’abús sexual realitzats presumptament per un catedràtic de Sociologia el 2008, que es va arxivar per prescripció, tot i que el fiscal admetés els fets.

 Segons van explicar el desembre a Europa Press els afectats, el catedràtic els proposava quedades i enviava correus electrònics amb continguts sexuals, i van alertar que “era el ‘xèrif’ de la universitat” i no s’estava fent res per detenir-lo, han assegurat.

 Amb el nou protocol, la UB es vol dotar d’un marc general d’actuació per “prevenir, identificar i donar resposta a les conductes de persecució sexual” amb més celeritat mitjançant l’establiment d’un procediment d’actuació quan es detectin aquests casos, i que es garanteixi la protecció i l’acompanyament de les víctimes.

 Les víctimes tindran a la seva disposició els instruments necessaris per presentar una queixa a les comissions d’igualtat de les facultats o a la unitat d’igualtat de la UB, i després s’estudiarà el cas a la comissió contra la violència de gènere de la UB, que recollirà tota la informació, contactarà amb els afectats i elaborarà un informe amb la seva proposta.

 Si l’informe recomana obrir un expedient disciplinari, que determinarà la responsabilitat del demandat i les mesures correctores de la situació, es traslladarà el cas al Rectorat.

 El nou protocol es complementarà amb una guia de recursos universitaris contra la violència de gènere, el desenvolupament de campanyes informatives per a la comunitat universitària destinades a la prevenció, i la revisió del funcionament d’aquestes polítiques, a través d’un estudi cada tres anys sobre l’efectivitat de les mesures de prevenció i formatives.

 La UB ha expressat que amb el nou document reafirma la “tolerància zero” amb relació a qualsevol forma de persecució, i es compromet a mantenir la protecció de les persones de la comunitat que siguin víctimes d’aquests comportaments i a col·laborar amb la justícia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere