Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El programa INTERREG ha acordat prorrogar l’activitat del projecte “Res’pir” durant l’any 2014 / UdG

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

INTEREG

El projecte “Res’pir” té com a objectiu principal establir un procés de qualitat per a un turisme actiu (Activitats a l’Aire Lliure – AAL)

 El programa INTERREG ha optat per prorrogar l’activitat del projecte Res’pir durant l’any 2014 i incrementar el seu pressupost.

 El principal propòsit del projecte Res’pir consisteix a crear un procés de qualitat destinat a incentivar un model de turisme actiu i sostenible que potenciï les activitats a l’aire lliure. Les àrees d’aplicació del projecte es duran a terme a l’espai pirinenc transfronterer en una xarxa que relaciona agents públics i privats de dos territoris. Es tracta de les àrees de l’Ariège i Girona, tot ampliant la seva zona d’influència a tot Catalunya.

 La creació d’iniciatives territorials suposa un avanç en la participació entre diferents regions, ja que permet gestionar el model turístic i potenciar un seguit de valors associats al model de turisme sostenible.

 Cal destacar que el projecte destaca per la diversitat d’agents implicats. Pel que fa les diferents entitats participants, en destaquen: el JDF, Conseil General Ariège (cap de fila); l’Agence Developpement Touristique Ariège Pyrenees; l’Ajuntament de Girona; la Universitat de Girona; i la Université Toulouse II Le Mirail. Res’pir és un projecte finançat pel programa europeu POCTEFA.

 El responsable del projecte a la Facultat de Turisme és el professor José García Böer. Entre els espais amb el quals s’estableix col·laboració consten diverses regions com ara l’Alt Empordà, el Baix Empordà i la Cerdanya. De forma paral·lela, també hi ha previstes unes jornades de formació amb l’Associació de professionals turístics APTALC. A més, una de les activitats bàsiques del Res’pir ha estat la formació dels professionals del sector turístic.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere